Incep prin a va spune ca locuiesc in Bucuresti. Am facut o plangere on-line la IPJ Galati, prin care am solicitat aplicarea legii pentru o persoana care a chinuit si maltratat un câine. Acesta si-a postat filmarea pe facebook. Am facut referire la filmulet. Se vedea clar absolut tot. Numarul masinii persoanei care a abuzat câinele era vizibil. Mentionez ca nu este singura reclamatie depusa vis a vis de acest tip de abuzuri. Am depus si la IPJ Constanta, care mi-au raspuns si mi-au spus ca i-au deschis dosar penal persoanei si care, chiar a fost si amendata.
Ma intorc la IPJ Galati. Am primit o citatie pe e-mai sa ma prezint pe data de 16 septembrie 2019, ora 9, la cam. xxx, la sediul politiei Galati. In caz de neprezentare ma amendeaza cu 100-400 lei. Va dati seama ca nu am cum sa ajung la Galati, pentru ca locuiesc in Bucuresti si am si servici.
Nu pot face nici notificare catre Parchetul din Galati pentru ca nu exista dosar.
Din punct de vedere legal, au dreptul sa ma amendeze??? Ce pot sa fac? Exclus sa ajung acolo. Biletul de tren dus-intors si hotelul ma costa mai mult decat amenda.
Va multumesc frumos. Orice parere sau sfat conteaza pentru mine.
Încercați să luați legătura cu organele de cercetare penală care se ocupă de caz. Trebuie să găsiți un nr. de telefon la care să apelați și să explicați situația. În funcție de ceea ce vă vor spune, vă conformați. Există o procedură și, atunci când vă implicați în astfel de cazuri, și bine faceți, puteți fi chemat pentru audiere. Ca să se rezolve treaba până la capăt, nu? Mult succes!
Există o procedură prin care ați putea fi audiată și la București, se numește comisie rogatorie. Însă nu vă pot asigura că swe va lua în considerare această procedură pentru motivele invocate de dvs.
Va multumesc pentru raspuns. Vreau sa va spun ca in celelalte cazuri semnalate la IPJ Constanta, IPJ Iasi etc nu m-au citat. Pur si simplu, organele de urmarire penala si-au facut treaba. Au constituit dosarul penal, l-au trimis la parchet, iar pe mine m-au anuntat ca faptuitorul a fost sanctionat conform legii. Nu m-am deplasat la dansii in localitate. Parerea mea este ca am nimerit o doamna agent sef adjunct de politie care nu empatizeaza cu astfel de actiuni. Ghinionul meu. Nici dosar penal nu i-a facut cu toate ca au probe. Nu stiu ce vor?! Nu-mi retrag declaratia nici in ruptul capului.
Invitatia transmisa este pe e-mail. Daca nu ma prezint, legea spune ca sunt obligati sa o transmita prin posta cu confirmare de primire...daca nici atunci nu vreau sa o semnez si refuz ... abia atunci e cu mandat de aducere. Vreu s-o vad si pe asta!
La comisia rogatorie nici in visele mele n-am sperat vreodata!
Sper sa nu-mi dea datele mele personale individului si sa ma trezesc atacata ... ca atunci chiar mi s-ar parea rea-vointa din partea IPJ Galati!
Mii de multumiri!!!
Da, pare că nu au o procedră unitară organele de cercetare penală, cel puțin în cazurile ca acestea. Nu pot să-mi imaginez ca ei să furnizeze datele dvs. de identificare agresorului. Răspundeți-le tot pe mail dacă ați fost citată pe mail și exolicați-le că în alte cazuri similare semnalate de dvs. nu a fost necesar să vă deplasați în altă localitate. Cred că se va putea găsi o soluție.