avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1148 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Contract de parteneriat
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Contract de parteneriat

Am o firma, de aproximativ 3 luni, domeniu de activitate prestari servicii. In afara de firma, am si locul meu de munca, din care practic traiesc in momentul de fata. Firma face parte dintr-un plan pe termen lung.

Cu serviciile care trebuie prestate, este ok, ma descurc, problema o constituie gasirea clientilor. Avand in vedere faptul ca deocamdata nu vreau sa investesc prea mult, sau sa angajez personal propriu, ma gandeam la o varianta, conform careia sa semnez cu cineva un contract parteneriat. Persoana in cauza are o firma, si este vorba practic de un contract, intre cele doua societati.

Ideea este ca omul sa dea telefoane, sa caute clienti, iar la sfarsitul lunii, sa-mi factureze un anumit procent din sumele realizate. Practic firma lui imi presteaza servicii de pulicitate, imi promoveaza imaginea si imi cauta clienti. Din valoarea contractelor incheiate cu clientii gasiti de partener, acesta va primi un procent. Imi va emite factura.

Ce parere aveti de aceasta solutie, din punct de vedere juridic? Este ceva in neregula? Ma puteti ajuta eventual cu ceva modele?......sau ce solutii imi propuneti ?

va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: magyari , utilizator 12:43, 15 Decembrie 2008
E posibil ce ati spus , nefiind ni mic nelegal aici. Doar ca persoana in cauza va trebui sa gaseasca forma juridica de a se inregistra si a plati impozit pe sumele realizate din comisionul acordat de dvs.
Cu modelele, incercati chiar pe acest site, la rubrica 'documente utile", urmand ca sa il adaptati la cazul concret.
Incheiati un contract de comision.
La asta ma gandeam si eu, insa nu stiu exact, pot incheia contract de comision cu o persoana fizica sau trebuie sa aiba neaparat societate ?

In cazul in care voi incheia contract de comision cu persoana fizica, este corect ca in contract sa se treaca faptul ca absolut toate datoriile catre stat urmeaza sa fie platite de catre comisionar !?
Nu stiu ce sa zic, din punctul meu de vedere trebuie sa fie o societate sau un PFA, pentru ca aceasta intermediere este o fapta de comert si fapte de comert fac numai comercianti.
Cautand si analizand solutiile, am dat peste un contract. Prin 2003, in timpul facultatii am lucrat in asigurari. La vremea respectiva stiu sigur ca nu eram persoana fizica autorizata.

S-a incheiat intre mine si societate un "contract de mandat pentru consultatntul financiar - persoana fizica". DIn studierea prevederilor am ajuns la concluzia ca este un fel de contract de comision, in care am fost imputernicit sa inchei polite de asigurare de viata in numele si pe seama asiguratorului. Asiguratorul retinea din comisionul meu impozitul, pentru care avea obligatia sa-l vireze organelor fiscale. Daca nu realizam venit, asiguratorul nu platea nimic dupa mine.

Asa ceva ma intereseaza si pe mine, insa nu stiu de unde as putea gasi mai multe detalii, ca vorba aia, nu as vrea sa experimentez cand este vorba de finante :)

Daca ma poate ajuta cineva, pot scana si contractul.

Alte discuții în legătură

Colaborare cu persoane fizice neautorizate in baza unui contract de comision? prindeo prindeo Buna ziua, Am deschis recent o firma care se ocupa cu intermedieri, si am nevoie sa colaborez cu persoane fizice pentru a prospecta piata si a-mi gasi ... (vezi toată discuția)
Contract mandat comercial Lori47 Lori47 O societate X cu profil de activitate comert doreste sa incheie contract cu o firma Y care sa gaseasca noi clienti pentru firma X. Firma X va factura marfa ... (vezi toată discuția)
Resurse umane - contract de mandat ArthurFHB ArthurFHB Buna ziua, As vrea sa stiu daca exista vreo posibilitate legala de a angaja echipa de vanzari in baza unui contract de mandat. Practic, am nevoie ca acesti ... (vezi toată discuția)