buna ziua!
am o nelamurire in ceea ce priveste concediul de crestere copil pt ca reprezinta o particularitate.
pe 24 noiembrie 2009 am nascut un baietel, am stat in CCC pana la data de 24 noiembrie 2011. anul acesta la sf lui septembrie, inceputul lui octombrie trebuie sa nasc al doilea copil. Doresc sa stiu cum va fi calculata indemnizatia de CC pt al doilea copil tinand cont ca o sa am intre 10 si 11 luni venit impozabil si diferenta pana la 12 luni, venit din prima indemnizatie. Procentul de 75% se aplica si la venitul aferent primei indemnizatii sau se tine cont de faptul ca este deja aplicat si se i-a in considerare suma lunara integrala.
astept raspunsul dumneavoastra!
multumesc anticipat!
Art.13 din OUG nr.111/2010:
..... (3) La stabilirea bazei de calcul al indemnizaţiei pentru creşterea copilului se iau în considerare toate veniturile supuse impozitului realizate de persoana îndreptăţită, precum şi veniturile aferente perioadelor asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6).
(4) Baza de calcul al indemnizaţiei pentru creşterea copilului stabilită potrivit alin. (3) se determină ca suma totală a veniturilor realizate în ultimele 12 luni anterioare naşterii copilului împărţită la 12.
multumesc pt raspuns!
acest lucru in stiam si eu insa nu mi se pare corect sa se mai aplice procentul de 75% la o suma la care fusese deja aplicat acest procent.
ma asteptam sa se faca media celor 10 luni, sa se aplice procentul si apoi sa se adune cu media celorlalte 2 luni, sa se imparta la 2 iar rezultatul sa fie indemnizatia pt noul CCC.
Se face media pentru toate cele 12 luni ... insa pentru cele doua luni venitul dvs este indemnizatia pentru CCC ... procentul se aplica la toate sumele ..nu este o dublare a acestuia ...