avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere celui de-al 2 lea copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere celui de-al 2 lea copil

Buna ziua .
Ma aflu in ccc pana in 16.01.2013 . Sunt insarcinata si urmeaza sa nasc dupa perioada in care primul copil face 2 ani.adica , in luna martie.Cat este indemnizatia pentru cel de-al 2-lea copil luand in considerare ca acum iau 1200 ron ?
Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:43, 7 Iunie 2012
1. Dupa terminarea CCC1 faceti cerere catre angajator si solicitati incetarea suspendarii contractului individual de munca (CIM) si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM.

2. - Cu data inceperii activitatii (ziua urmatoare aceleia in care copilul implineste 2 ani) puteti prezenta angajatorului certificatul medical pentru concediul de maternitate.
- Apoi intrati in CCC2 si procedati la fel ca la CCC1 (trebuie sa faceti un alt dosar si sa-l depuneti la Primarie).

3. - Indemnizatia pentru CCC2 se va calcula 75% din veniturile nete pe cele 12 luni premergatoare nasterii copilului.
- In acest calcul intra si lunile in care ati fost in CCC1 (cu indemnizatia aferenta) si lunile in care ati fost in concediu de maternitate (cu indemnizatia neta aferenta).

4. Din Ordinul MMFPS 1474/2011:

Situatie:
Persoana care a beneficiat de concediu şi indemnizaţie de creştere a copilului a terminat acest concediu şi apoi şi-a reluat activitatea profesională, iar după o perioadă de câteva luni a născut un alt copil. În acest caz, cum se calculează cuantumul indemnizaţiei pentru următorul copil?

Solutie:
Dacă persoana a terminat concediul de creştere a copilului anterior, apoi a desfăşurat activităţi profesionale şi după aceea a născut un alt copil, la stabilirea bazei de calcul al indemnizaţiei pentru creşterea copilului se iau în considerare toate veniturile supuse impozitului realizate de persoana îndreptăţită, precum şi veniturile aferente perioadelor asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010, aşa cum se prevede la art. 13 alin. (3) şi (4) din OUG nr. 111/2010. Aşadar, în cazul prezentat se iau în considerare inclusiv veniturile reprezentând indemnizaţia pentru creşterea primului copil, precum şi veniturile aferente activităţii profesionale sau, după caz, cele aferente concediului de risc maternal sau concediului de maternitate, dacă persoana a beneficiat de aceste drepturi. Baza de calcul al indemnizaţiei pentru creşterea copilului se determină ca suma totală a veniturilor realizate în ultimele douăsprezece luni anterior datei naşterii copilului şi împărţită la 12. În această situaţie există posibilitatea ca indemnizaţia pentru creşterea celui de-al doilea copil să fie mai mică decât indemnizaţia primită anterior, având în vedere, în acelaşi timp, şi opţiunea de concediu/indemnizaţie a părintelui. Aceste reguli se aplică chiar şi pentru o diferenţă de minimum o zi între finalizarea unui concediu şi naşterea copilului următor.
Adica 75%din Indemnizatia + concediul medical in cele 2 luni impartite la 12?
Indemnizatia e supusa impozitului?
Ajutati-ma cu un calcul
Indemnizatie primul copil 1200 ron , 2 luni de concediu cu 85% sarcina si lauzie . Care este valoarea indemnizatiei pt al 2 lea copil?
1. Indemnizatia pentru CCC nu este impozabila dar este asimilata veniturilor impozabile si se ia in calculul indemnizatiei pentru CCC.

2. - Calculul il puteti face si dvs.:
(10 luni x 1200) + (2 luni x indemnizatia pentru sarcina si lauzie) = SV
SV x 75% = indemnizatia pentru CCC2.

- Cititi din nou, cu atentie, solutia data de Ordinul 1474/2011.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Continuitate indemnizatie crestere copil, pentru al doilea copil. Sitz Sitz Buna ziua! Am o nelamurire pe care as vrea s-o rezolv cu ajutorul dvs. Sotia mea primeste indemnizatia de crestere copil, valabila pana in luna aprilie, mai ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de crestere al doilea copil RoxanaAB RoxanaAB Buna seara, As fi bucuroasa daca m-ati putea lamuri intr-un aspect, cu atatea schimbari de legislatie nu mai stiu unde sa ma uit. Situatia este in felul ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie pt ccc2 + realizare venituri concediu medical/prenatal ??? english_teacher english_teacher Buna ziua, Sunt in CCC pana pe data de 24 martie 2016 adica pana la implinirea varstei copilului de 1an si 11 luni.Sunt insarcinata din nou urmand sa nasc ... (vezi toată discuția)