avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare Apartament - unul dintre proprietari nu e in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare Apartament - unul dintre proprietari nu e in tara

Buna seara,

Doresc sa cumpar apartamentul parintilor mei si din pacate unul dintrei ei nu este in tara. Apartamentul este intabulat dar nu stiu cum trebuie sa procedez fara ca acesta sa vina in tara . De ce acte am nevoie sa rezolv aceasta problema devenind proprietara apartamentului.

Multumesc.

GB
Cel mai recent răspuns: honey23 , utilizator 13:52, 24 Aprilie 2012
Parintele care nu se afla in tara poate imputernici o alta persoana sau pe celalalt parinte sa vanda apartamentul. Poate merge la Ambasada sa Consulatul Romaniei sa intocmeasca o procura si astfel nu va trebui sa se deplaseze in tara pentru a semna actele.
Procura speciala de vanzare a unui apartament este un contract de mandat prin care proprietarul imobilului (mandantul) o imputerniceste pe o alta persoana (mandatar) sa vanda respectivul imobil.

Pentru ca actul pe care urmeaza sa-l incheie mandatarul va avea forma autentica (contractul de vanzare-cumparare prin care se vinde un imobil este valabil incheiat numai la notariat), procura trebuie sa aiba aceeasi forma pentru a fi valabila (trebuie data in fata notarului, la Consulat sau la Ambasada ).


multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura vanzare teren Sgb Sgb Buna ziua. Mama este in strainatate si doreste sa vanda un teren pe care il are in Romania. Cum nu se poate prezenta la semnatul actelor ii face procura unei ... (vezi toată discuția)
Procura vinzare adigrig adigrig Eu si sotia suntem proprietarii unui apartament in Romania. Acum domiciliem in strainatate si vrem sa vindem apartamentul. Ce fel de procura trebuie facuta de ... (vezi toată discuția)
Procura pentru reprezentarea unei persoane din strainatate in vederea vanzarii unui imobil henrik 21 henrik 21 Buna ziua,as dori sa stiu si eu care modalitatea si implicit forma actului in sine.pentru a putea sa vand un apartament care figureaza ca avand proprietari pe ... (vezi toată discuția)