avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 268 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Procura pentru reprezentarea unei persoane din ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Procura pentru reprezentarea unei persoane din strainatate in vederea vanzarii unui imobil

Buna ziua,as dori sa stiu si eu care modalitatea si implicit forma actului in sine.pentru a putea sa vand un apartament care figureaza ca avand proprietari pe parintii mei,iar in el locuind numai tatal meu,in conditiile in care mama mea nu mai este in tara de 7 ani,aflandu-se pe o insula(care apartine Italiei) langa Africa.parintii mei nefiind divortati.(cu acte).ma gandeam ca imi poate face o procura ceva prin care sa am eu dreptul sa semnez in locul ei..(in speta de fata) dar nu stiu cum trebuie formulata,in limba romana si implicit tradusa ca banuiesc ca asta trebuie s afaca sa mearga la un notar de acolo sa o legalizeze,nu?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Georgianahhhs , utilizator 17:07, 8 Februarie 2018
Buna ziua,
Mama dumneavoastra va tebui sa se duca fie la un notar din Italia fie la cel mai apropiat consulat sau ambasada Romana din Italia si sa va deea o procura speciala de reprezentare in fata notarului pentru vanzare.
Forma ei tine de locul unde merge.
La notarii italieni, au tipizatele lor. Este in italiana si va trebui sa o traduceti la traducator autorizat agreat de notarul la care incheiati tranzactia.
La consulat sau ambasada, au si ei formularele lor si va vine in limba romana.
Va trebuie originalul.
av. Gabriel Klein Kiritescu
Va multumesc pentru promptitudinea si eficienta raspunsului,cred insa ca am sa optez pentru varianta in care sa mearga la un notar( e mai rapida.pentru ca fiind pe o insula e greu sa plece de acolo pana la primul consulat )totusi nu am inteles cam ce ar trebui sa reiasa din procura respectiva.in versiunea romaneasca..(e bine sa stiu cum sa ii spun sa o formuleze)
Buna ziua,
Din procura va trebui sa reiasa:
1. Bunul care se vine, bine detrminat cu datele dansei de identificare si ale bunului (sa-si treaca CNP-ul)
2. Ca va imputerniceste sa gasiti cumparator, sa negociati pretul si sa vindeti bunul in numele si pentru ea, cu datele clare de identificare ale dumneavoastra (ar fi bine sa-i trimiteti o copie de pe C.I pentru CNP)
3. Ca semnatura dumneavoastra este opozabila ei.
4. Perioada cat este valabila procura.
5. Eventualce sa faceti cu banii din vanzare,
av. Gabriel Klein Kiritescu
trebuie sa cuprinda datele complete ale mamei, datele imobilului , datele dvs si scopul imputernicirii - sa vindeti la cel mai bun pret. In acest scop , o veti reprezenta pe mama acolo unde va fi necesar, la OCPI , la administratia financiara , asociatia de proprietari.
[ link extern ]
va multumesc(ambilor)pentru clarificare;)

Alte discuții în legătură

Procura pentru vanzarea unui apartament mbs_only mbs_only Buna. Prietenul meu detine impreuna cu mama si sora lui un apartament in tulcea, pe care doresc sa il vanda. Au gasit cumparator, insa prietenul meu a fost ... (vezi toată discuția)
Renuntare certificate mostenitor din 1987 dupa moartea tatalui so renuntare la succesiune say neacceptare a mostenirii dupa moartea mamei 1994(succesiune nedeschisa) Geta Nedelea Geta Nedelea Ma numesc Geta In 1987 am obtinut certificate de mostenitor EU,mama si fratele. In 1994 mama a murit si nu am deschis Inca succesiunea. Sunt in Canada si nu ... (vezi toată discuția)
Acte pentru imobil a_riel a_riel Suntem 3 frati,unul locuieste in Germania,unul in Italia iar eu in Romania in apartamentul mamei noastre.Ea e decedata si nu a facut acte pentru nici unul ... (vezi toată discuția)