Buna ziua,as dori sa stiu si eu care modalitatea si implicit forma actului in sine.pentru a putea sa vand un apartament care figureaza ca avand proprietari pe parintii mei,iar in el locuind numai tatal meu,in conditiile in care mama mea nu mai este in tara de 7 ani,aflandu-se pe o insula(care apartine Italiei) langa Africa.parintii mei nefiind divortati.(cu acte).ma gandeam ca imi poate face o procura ceva prin care sa am eu dreptul sa semnez in locul ei..(in speta de fata) dar nu stiu cum trebuie formulata,in limba romana si implicit tradusa ca banuiesc ca asta trebuie s afaca sa mearga la un notar de acolo sa o legalizeze,nu?
Va multumesc anticipat.
Cer scz pt deranj ,dar ar mai fi ceva ...
eu acum am citit ce scrie pe formularul de la link-ul respectiv.insa am o nelamurirea,mama mea si tata.nu sunt despartiti.cu sentinta de divort sau cev d genul asta,pur si simplu ei figureaza ca fiind casatoriti.desi de 7 ani nu mai stau impreuna.apartamentul are trecut la proprietar:tata,mam.sora mea si eu.acum se pune problema ca eu sa o substitui pe mama prin aceasta procura?cand va fi sa vindem ap respectiv(lucru care deja incercam sa il facem)semnaturile cui trebuiesc?la toti trei +procura.sau eu cu sora mea figuram doar ca fiind copiii lor si cu adresa din buletin la acelasi imobil...
cer scuze .....
1. Daca o faceti la un notar de acolo ar fi Bine sa fie autentica. Pt ca ea trebuie sa imbrace forma actului principal, de aceea ar fi Bine sa mearga la Consulat.
2. Proprietari sunt cei care figureaza in actul de vanzare cumparare al imobilului, faptul ca cineva are domiciliul la o adresa nu l face proprietar.
Daca parintii dvs au cumparat doar dansii imobilul in timpul casatoriei inseamna ca sunt proprietari . Daca ati cumoarat si dvs si sora alaturi de ei sunteti toti coproprietari, desi ma indoiesc.
Atentie la procura de vanzare caci trebuie sa aiba elemente Clare sa fie identificat imobilul, modul in care se va plati pretul etc...ma indoiesc ca un notar de acolo va putea sa insereze in procura aceste elemente.....
MULTUMESC.pentru raspuns...(nu prea inteleg ..termenii specifici neavand tangenta:(,ideea e ca mamei ii era mai simplu ,pt ca nu mai pleaca de pe insula (face 7 ore cu vaporul pana in Sicilia,si cine stie de acolo cat mai are pana la primul consulat..))
Buna!am și eu o întrebare va rog dacă se poate sa îmi răspundă cineva . Părinții mei sunt despărțiți eu fiind in grija mamei ea fiind plecată in Italia . Eu vreau sa plec din țara cu o alta persoana de ce acte as avea nevoie și cum ar trebuii sa procedez dacă mama este plecată (sunt minora)
Acte pentru imobil
a_riel
Suntem 3 frati,unul locuieste in Germania,unul in Italia iar eu in Romania in apartamentul mamei noastre.Ea e decedata si nu a facut acte pentru nici unul ... (vezi toată discuția)