avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj si divort!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj si divort!

Buna ziua !

As dori sa bag divort de sotul meu dupa 11 ani de casatorie avand un copil impreuna.
Am ajuns sa nu ne mai intelegem deloc.Ne fiind cale de impacare.
Avem un apartament impreuna luat inainte de casatorie majoritatea banilor au fost luati din banii parintilor mei,dar pe contractul casei suntem amandoi (valoare 35 000 de euro) si bunuri casnice.
Pot sa-l desbagubesc?
Copilul il vreau in custodia mea ,oricum nu s-a implicat foarte mult!
Cel mai recent răspuns: ContSters241434 , utilizator 19:43, 23 Aprilie 2012
Luati legatura cu un avocat care sa va lamureasca problema sub toate aspectele.
Daca instanta va decida ca minorul sa aiba domiciliul la dvs. aveti sanse mari sa obtineti apartamentul in natura si sa il despagubiti de fostul sot cu partea ce i se cuvine.

Apartamentul nu este un bun dobandit in timpul casatoriei, de aceea iesirea din indiviziune se face separat, nu puteti rezolva partajul bunurilor achizitionate anterior casatoriei odata cu divortul.

In schimb, puteti face o tranzactie privitoare la bunurile (ex: piese de mobilier, autoturism etc) dobandite impreuna dupa incheierea casatoriei in momentul cand divortati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bunuri dupa casatorie Adina_Ghe Adina_Ghe Buna ziua, locuiesc cu un baiat, cu care as dori sa ma casatoresc. Din fosta casnicie eu am o fetita, el are o fetita. Eu am cumparat, prin programul prima ... (vezi toată discuția)
Revocarea donatiei intre soti ContSters4978 ContSters4978 Am o intrebare,as vrea sa stiu pareri mai multe,daca se poate.Am intalnit un caz.Sotie si sot.Sotia ii doneaza sotului prin act de donatie,dupa ... (vezi toată discuția)
Contract prenuptial ContSters44693 ContSters44693 Buna ziua! as dori sa stiu daca exista mai multe tipuri de contracte prenuptiale, cat costa asa ceva in situatia in care ma casatoresc cu cineva, avem fiecare ... (vezi toată discuția)