avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Tergiversare plata dauna apartament
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Tergiversare plata dauna apartament

Buna ziua tuturor!
In luna ianuarie 2012 urmare a unei polite de asigurare si a unui eveniment nedorit s-a incheiat un dosar de dauna la un apartament asigurat la BCR asigurari.(Nu stiu daca pe forum e permis sa spun numele asiguratorului, dar oricum nu e reclama ce doresc sa povestesc in continuare).
Din fericire pentru mine suma ceruta ca dauna la dosar e aprox. 600 lei, adica nu prea mare, dar nici sa renunt la bani nu vreau).
Agentul care mi-a incheiat dosarul in urma primirii documentelor m-a asigurat ca primesc banii in aproximativ 3 luni de la depunerea tuturor actelor.
Singura mea legatura cu firma de asigurari este agentul constatator. La cererea mea de virare a banilor, imi da raspunsuri evazive gen: "firma noastra va fuziona cu alte firme de asigurari si nu stiu ce raspuns sa va dau...."
Intrebarea mea se adreseaza profesionistilor in domeniu dar si celor care au trecut prin experientza similara si au reusit sa-si recupereze dauna:
-unde trebuie sa reclam neplata daunei, eventual ce documente sa atasez reclamatiei pentru a intra in posesia banilor reprezentand dauna.
Multzumesc anticipat tuturor!
Cel mai recent răspuns: starcopit , utilizator 14:35, 26 Aprilie 2012
puteti reclama la CSA insa aceasta institutie o sa va comunice sa va adresati instantei de judecata. Apoi puteti incerca la OPC dat ca sunteti persoana fizica si deci consumator.
Pentru 600 de ron nu cred ca merita un litigiu cu asiguratorul, dar decizia este a dvs.
Din experienta va propun sa luati legatura cu directorul sucursalei unde ati incheiat initial asigurarea si sa solicitati o audienta in care sa ii mentionati cele intamplate, precum si numarul dosarului de dauna si inspectorul constatator.Nu este o suma prea mare si mai ales ca asiguratorul respectiv este unul dintre cei mai cunoscuti.Eu cred ca se va rezolva pe cale amiabila cazul.
Buna ziua.
Apelati la OPC, sa stiti numarul dosarului si al agentului. De asemenea, depuneti o cerere in prealabil la sediul Bcr pentru lamuriri cu privire la intarzierea platii. Suma pe care tb eu sa o recuperez este 300 ron, Opc isi face bine treaba.
Recomand calduros tuturor utilizatorilor sa se fereasca la daune de locuinte sa mai lucreze/sa faca polite vreodata cu BCR, nu platesc niciodata.
Intzeleg ca fara sa fac o notificare la conducerea BCR Asigurari sau reclamatie la OPC sau CSA nu voi vedea niciodata plata daunei.....
Cred ca am sa ma adresez pe rand, in ordine celor trei institutii.
Evident ca recomand celor interesati sa evite incheierea oricarui fel de polita de asigurare cu BCR Asig.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier laurentiu123 laurentiu123 Buna ziua, in urma cu o luna am avut ghinionul sa am un accident rutier: intr-un sens giratoriu nu mi s-a acordat prioritate. La insistentele partii vinovate ... (vezi toată discuția)
Dauna totala pe rca problema mare problema mare In data de 11 03 2013 am avut un accident cu masina propritate personala cu o anumita persoana care a vrut sa intoarca masina de pe banda 1 pe celalalt sens de ... (vezi toată discuția)
Despagubire casco omniasig kra kra Salutate, Am un prieten care acum 3 luni de zile si-a gasit masina avariata in fata blocului. Acesta are full casco la Omniasig, insa a astepatat 3 luni de ... (vezi toată discuția)