avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... dreptul muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

dreptul muncii

In cazul in care se lucreaza 4 zile pe saptamana, in loc de 5, cel putin 6 luni din an , se diminueaza numarul de zile de concediu de odihna, in anul respectiv, sau nu ? Mentionez ca se lucreaza 4 zile pe saptamana din dispozitia administratiei societatii comerciale in care lucrez .
Cel mai recent răspuns: ionel63 , utilizator 12:00, 26 Aprilie 2012
Si in cea de a cincea zi din saptamana cum figurati?
Pai de anul trecut din iunie s-a luat masura sa se lucreze 4 zile in loc de 5 din cauza crizei, cica. Nu a mai putut administratia sa ne oblige sa luam concediu fara plata si a recurs la metoda asta , bineinteles si cu diminuarea corespunzatoare a dreptului salarial. Din cate stiu aceasta s-a putut realiza chiar in baza unei legi !
Art.52 (3) C.mun. : In cazul reducerii temporare a activitatii, pentru motive economice, tehnologice, structurale sau similare, pe perioade care depasesc 30 de zile lucratoare, angajatorul va avea posibilitatea reducerii programului de lucru de la 5 zile la 4 zile pe saptamana, cu reducerea corespunzatoare a salariului, pana la remedierea situatiei care a cauzat reducerea programului, dupa consultarea prealabila a sindicatului reprezentativ de la nivelul unitatii sau a reprezentantilor salariatilor, dupa caz.

Am inteles! Dar intrebarea mea a fost ca in acest caz se diminueaza numarul de zile de concediu de odihna? Fta de minimul din lege ? adica mai putin de 20 de zile pe an?
Nu se diiminueaza durata CO ... acesta va trebui sa fie intotdeauna de minim 20 de zile lucratoare indiferent de durata timpului de munca.

Alte discuții în legătură

Bună ziua, poate angajatorul sa îmi reducă activitatea de ... solmajcata solmajcata Bună ziua, poate angajatorul sa îmi reducă activitatea de muncă de la 5 zile pe săptămână la 4 zile pe săptămână? (vezi toată discuția)
Pontare intrerupere activitate Emiro29 Emiro29 In cazul in care o companie intrerupe activitatea pentru anumite perioade de timp ( vara 2-3 saptamani, iarna 1 saptamana ), poate obliga angajatii sa solicite ... (vezi toată discuția)
Codul muncii, reducerea duratei de munca lucyll lucyll Buna seara, Conform Codului muncii, angajatorul poate reduce durata de munca de la 5 la 4 zile lucratoare / saptamana, cu reducerea corespunzatoare a ... (vezi toată discuția)