avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1111 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Plangere contraventionala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Plangere contraventionala

Buna Ziua,
ieri am accidentat usor o masina parcata deoarece incercand sa parchez masina am bagat din gresala in 1 in loc de masalier. Stiind a cui este masina am plecat acasa dupa asigurare, insa intre timp proprietarul masinii lovite , nestiind cine i-a lovit masina a plecat la politie.
am mers si eu am dat declaratie , s-a facut proces verbal l-am semnat si ajungand acasa am observat ca dl. politist mi-a dat amenda 280 lei deoarece am accidentat o masina parcata fara sa ma asigur, ceea ce nu este adevarat. repet masina a fost lovit datorita punerii in 1 in loc de masalier , actiuni ce sunt precizate in declaratia mea.

intrebarea mea este urmatoarea : ce sanse am sa se anuleze amenda daca fac contestatie?
Daca ati semnat PV ,si nu ati facut obiectiuni,motivul invocat de dvstra nu este unul care sa duca la anularea PV de contraventie,dar instanta ar putea reduce cuantumul amenzi sau chiar sa va dea un avertisment,daca formulati o contestatie bine argumentata.
multumesc pt raspunsul promt.
nu am fost intrebat daca am obiectii , pur si simplu mi-a dat sa semnez . ce ati recomanda? sa platesc amenda in termen de 48 de ore , sa fac contestatia si sa cer avertisment sau sa nu platesc amenda si sa fac contestatia pt primirea unui avertizment in loc de amenda ?
Daca platiti amenda, contestati procesul-verbal si castigati, atunci veti primi banii inapoi, daca nu platiti amenda, faceti contestatie si pierdeti procesul, veti plati amenda intreaga. Ramane ca dumneavoastra sa cantariti cum este mai bine

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda parcare laura-jurist laura-jurist buna ziua detin un loc de parcare, cu abonament. ieri, cand am ajuns acasa, parcarea mea era ocupata de o alta masina. am claxonat, am asteptat vreo 2 ... (vezi toată discuția)
Amenda parcare politia locala ChivuB ChivuB Buna ziua, acum o saptamana am gasit in geam o invitatie la sediul politiei locale din sectorul 3 pentru ca am parcat pe un loc inchiriat. Prietena mea, fiind ... (vezi toată discuția)
Amenda parcare - plangere contraventionala cerchiaionut cerchiaionut Buna ziua, Pe data de 04.12.2010 am parcat masina in cartierul ANL Brancusi, sector 6, Bucuresti pe un loc marcat doar cu cifra 20. Fiind in vizita de 1 ... (vezi toată discuția)