avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1011 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Recuperare diferenta 5.5% CASS pentru un decedat
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Recuperare diferenta 5.5% CASS pentru un decedat

Pentru un decedat in luna ianuarie penntru recuperarea diferentei poate intenta actiune mostenitoriilegali, sau se dau din oficiu mostenitorului ?
Cel mai recent răspuns: Daniela Bolog , Consultant credite si finantari 17:31, 23 Aprilie 2012
Decizia Curtii Constitutionale se aplica numai pentru viitor. De la data publicarii, deciziile sunt general obligatorii su au putere numai pentru viitor. Se cunoaste ca legea civila in Romania nu retroacticveaza. in consecinta, pentru restituirea retroactiva a sumelor platite pentru CAS nu exista temei legal. Noua modalitate de calcul al contributiilor de asigurari sociale de sanatate se va aplica in mod automat pentru toti pensionarii, nefiind necesara depunerea unor cereri.
Pensia unui asigurat in sistemul public nu este un drept de mostenire, ca in situatia pensiilor private.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa cass Logos1 Logos1 Buna ziua Daca un pensionar a vandut un teren in iunie 2008, cu putin inainte de modificarile legii 95/2008 - care parca se aplica de la 1 iulie 2008 - si ... (vezi toată discuția)
Deciziile curtii constitutionale produc efecte numai pentru viitor? Statescu Statescu Buna ziua! O doamna, sefa la pensionari, spune asa:\"Presedintele CNNP, Doina Parcalabu, a precizat ca [b]deciziile Curtii Constitutionale produc efecte numai ... (vezi toată discuția)
Ne puteți furniza un model de chemarea cnpp în judecată la ... raser raser Ne puteți furniza un model de chemarea CNPP în judecată la Curtea de Apel București, Contencios Administrativ pentru restituirea contribuțiilor de ... (vezi toată discuția)