avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara /partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara /partaj

buna ziua,

sunt in divort cu sotul dupa o casnicie de 10 ani - motivatia divortului care este introdus de sot este ca de la nasterea copilului nu il mai iubesc la fel si relatia noastra s-a deteriorat( am ajuns sa cred ca nu si-a dorit acest copil)

avem termenul in octombrie si momentan locuiesc in casa noastra achizitionata prin prima casa - el locuind la ai lui ( el achita ratele pentru ca este beneficiar iar eu nu pot sa achit ratele in numele lui decat daca imi face el procura si / sau am buletinul lui O TAMPENIE !! amandoi fiind trecuti pe contract - in fine momentan achita ratele si banuiesc ca vrea sa ramana cu casa SE POATE ASA CEVA?!

CE POT FACE? - Am sa cer bancii explicatii de ce nu pot platii si eu ca sa am dovada la tribunal ..

Sotul meu castiga 4000 -5000 ron /luna ne trimite noua prin mandat postal 200 ron saptamanal - total 1000 ron si achita rata la banca 330 eur/ nu ma stiu cat este exact .

Problema mea este ca la vizita autoritatii tutelare sotul a declarat un salariu mai mic si mi-a spus printre altele ca nu imi va mai da 1000 ron pentru copil si ca isi va scoate acte ca are sal mai mic !!!

Mentionez ca nici nu am luat folosit in alte scopuri decat cele de ingrijire a copilui banutii copilului si m-am ocupat de acesta sa nu ii lipseasca nimic iar banuti trimisi de sot nu sunt suficienti copilul fiind obisnuit sa nu ii lipseasca nimic.
Sotul este violent si stau cu frica in san sa nu imi ia baiatul si sa nu il mai vad .

Ce pot face sa demonstrez ca are venituri mult mai mari ?

Cum pot sa dovedesc ca lunar ridica bani pe care nu ii declara la fisc pentru un cont de addsese?

Cum pot sa ii oblig pe cei de la locul de munca al sotului sa spuna adevarul si sa dovedesc ca are si drepturi de autor ?!

Va multumesc si astept sa imi dati un sfat, orice sunt disperata ,.. ameninta ca o sa ajungem pe strada !

VA ROG NU OCOLITI SI SPUNETI-MI CE TREBUIE SA FAC SUNT DISPERATA!
Ultima modificare: Luni, 23 Aprilie 2012
brokenangel, utilizator
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 10:59, 24 Aprilie 2012
dvs. trebuia sa faceti dmersurile pentru a afla veniturile. incercati la Administratia financiara de unde domiciliaza sotul. daca nu le obtineti cereti adresa prin instanta. desigur ca vatrebuie proces pentru stabilirea su recalcularea pensiei alimentare ( se poate si in cadrul actiunii de divort)
tot de la fisc aflati si despre drepturile de autor.
daca insa ar venituri la negru nu aveti cum dovedi nimic
Ultima modificare: Luni, 23 Aprilie 2012
Antoanela Geaman, Avocat
va multumesc din suflet , da el asta spune ca se intelege cu patronul si va avea salariu mai mic ca sa nu ii mai dea copilului banutii ce i se cuvin :( cum e posibil asa ceva cand el castiga mult mai mult decat a declarat si in plus copilul este invatat cu un trai indestulator , de ce nu se ia in calcul ca atunci cand am hotarat sa facem acest copil am luat in calcul si partea materiala a amandorura ?!
Iarta-ma ca pun problema atit de abrupta ? Citi ani are copilul de are nevoiele numai pt el de 1000 ron pe luna ?? Sint copi care traiesc cu 100 ron pe luna si sint destepti cu noter mari ? De ce punem copilul ca moneda de schimb ??
Cu privire la venituri numai prin instanta sa faceti cererile catre ce ce credeti de cuvinta ca va pot da infomatiile corecte .
P.S eu am doi copi in crestere si educare si primesc pe luna 100 euro ??? E mult putin ???
Luati in calcul ca si dv sunteti obligata sa contribuiti financiar la intretinerea copilului. Atunci cand intretinerea este datorata pentru un copil, ea poate ajunge pana la 25 % din venitul lunar net. La cei 1000 lei/lunar din partea tatalui si adaugati si 25 % din venitul dv. Dupa parerea mea este mai mult decat suficient pentru un copil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor public judiciar - va rog din suflet ajutati-ma ! alexa2014 alexa2014 BAm hotarare de divort din 2012 noiembrie - numai eu stiu cum m am descurcat pana acum cu un copil mic si fara nici un ajutor de la nimeni, nu ma plang pentru ... (vezi toată discuția)
Divort si custodia copilului maggia87 maggia87 Buna ziua! Cumnata mea trece momentan printr-un divort. Are un copil din casatoria respectiva si cateva bunuri cumparate in comun cu sotul sau. Pe timpul ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara karima_lumi karima_lumi Acum 11 ani sotul meu a divortat, avand 2 fete din casatoria respectiva.In prezent este casatorit si avem o fetita. La divort pensia alimentara a fost 85 RON ... (vezi toată discuția)