avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

insolventa

Firma x in calitate de debitor , datoreaza o suma firmei y. A fost un proces pe rol deschis de firma y exista sentinta definitiva, Ordonanta 5/2001 somatie de plata prin care pierde procesul firma y. Firma x intra in insolventa. Ce sanse sunt ca sa se inscrie si sa fie admisa pe tabelul creantelor cu suma respectiva, firma y?
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 06:02, 24 Aprilie 2012
Creanta firmei y va fi admisa mai ales ca asupra ei s-a pronuntat o instanta de judecata care a constatat ca este certa, lichida si exigibila.
Cu privire la formularea cererii de inscriere in tabloul creditorilor aveti grija sa respectati termenul, respectiv data limita indicata de administratorul judiciar.
cererea de creanta a fost admisa, dar administratorul special a depus contestatie la creanta firmei y pe motiv ca exista o sentinta definitiva prin care instanta spunea sa se depuna actiune pe drept comun(respinge actiunea), intre timp s-a intrat in insolventa.

administratorul special a depus contestatie la creanta firmei y pe motiv ca exista o sentinta definitiva prin care instanta spunea sa se depuna actiune pe drept comun(respinge actiunea)

Art 36 din lege 85/2006
Actiunea creditorului este corecta - cerere de inscriere la masa credala
Actiunea adm special va fi respinsa deoarece ceea ce trebuie sa conteste este cuantumul creantei !!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chemare in judecata dupa declararea insolventei mary_luk mary_luk Sunt creditor la o SC aflata in insolventa pe care am chemat-o in judecata la doua saptamani dupa ce i s-a admis cererea de insolventa, eu neavand cunostinta ... (vezi toată discuția)
Compensare cu o firma in faliment alinuta77 alinuta77 Buna seara Am urmatoarea situatie: firma X a desfasurat relatii comerciale cu firma Y,livrandu-si reciproc marfa/materiale. Firma X intra in faliment, firma Y ... (vezi toată discuția)
Reorganizare??? buburuza buburuza soc X, are o creanta imensa fata de soc Y, in urma unor discutii s-a hotarat sa se returneze marfa achizitionata de la soc.Y, asftel Y nu mai are nicio ... (vezi toată discuția)