Sunt creditor la o SC aflata in insolventa pe care am chemat-o in judecata la doua saptamani dupa ce i s-a admis cererea de insolventa, eu neavand cunostinta de acest lucru .Am de recuperat o suma importanta de la aceasta SC , care dateaza di mai 2009 si as dori sa stiu daca chemarea mea in judecata mai are vreun rost, respectiv sentinta care se va da , in conditiile in care aceasta SC a inceput procedurile de insolventa.Mentionez ca m-am inscris si la masa credala si in paralel continua si procesul in instanta la care debitoarea inca nu s-a prezentat desi s-au dat doua termene. As mai dori sa stiu daca este necesar pentru mine sa ma prezint la Adunarea creditorilor, deoarece am vorbit cu admn. judiciar si mi-a zis ca nu prea se merita pentru 20 minute , sa fac o distanta de peste 200 km si ca sanse prea mari sa-mi recuperez creanta nu am. Va rog mult sa-mi dati un raspuns si va multumesc . cu respect
daca suma e importanta e bine sa va angajati un avocat. prezenta la adunarile creditorilor, indiferent de rangul creantei si cuantum, sint bune precum si actiunea de inscrierea la masa credala cu suma considerata debit. sfat: aveti grija de banii dv. mai ales ca e criza!
Buna ziua,
1.
Continuati actiunea in instanta, eventual poate conta sau da rezultate, cu toate ca in principiu, legal vorbind, ea ar trebui respinsa de instanta din cauza deschiderii procedurii de lichidare.
2.
Urmariti Tabelul creantelor (cel provizoriu si cel definitiv)
3.
Participati (personal sau prin reprezentant) la lucrarile Adunarii creditorilor. Daca creanta este mare, puteti intra in Comitetul creditorilor. Este f. important.
4.
Urmariti atent lucrarile dosarului de insolventa.
Cu privire la actiunea dvs. in instanta, ea trebuie suspendata in temeiul art. 36 din legea insolventei 85/2006. Instanta daca ar afla despre starea de insolventa, ar proceda imediat la suspendare.
Referitor la dosarul de procedura insolventei, aceasta este singura modalitate legala de a recupera creanta impotriva acelei societati. Inscrierea dvs. la masa credala inteleg ca s-a facut deja ( daca discutati cu adm judiciar...) astfel ca pana la urma nu va profita cu nimic sa fiti de rea credinta si sa continuati actiunea pe drept comun impotriva debitoarei in insolventa. Sentinta nu va face decat sa dispuna ca aveti o creanta pe care aveti dreptul sa o recuperati...dar acest drept deja vi s-a recunoscut prin inscrierea in tabloul debitorilor.
Adunarile creditorilor sunt importante, in functie de ponderea pe care creanta dvs. o are in totalul creantelor si deci de importanta votului dvs.
Hotararile AGC se pot contesta in instanta in caz de nelegalitate, de catre creditorii care au votat impotriva sau nu s=au prezentat. Administratorii judiciari de multe ori prefera niste creditori pasivi, astfel incat sa intoarca procedura dupa bunul lor plac si sa nu fie urmariti, dar nu trebuie sa fiti descurajat de vorbele adm jud. Daca este departe locul unde se tine AGC, puteti vota si prin corespondenta - trebuie doar sa vi se comunice convocarea la sedinta cu ordinea de zi si dvs. sa va trimiteti punctul de vedere cu privire la chestiunile respective. Puteti de asemenea sa angajati un avocat din localitatea unde se tin AGC care sa va reprezinte.
Solicitati adm jud sa va comunice lista de inventar a bunurilor debitoarei, cercetati dosarul si estimati dvs. daca aveti sau nu sansa de a recupera ceva din el.
Masa credala
Otilia B.
Daca nu ne-am inscris in termenul prevazut pt. masa credala cum as mai putea sa fac asta ?
Mentionez ca inca nu s-a declarat falimentul, firma este in ... (vezi toată discuția)