avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Tatal fiicei mele a decedat pe 24 ianuarie 2011. Noi eram divortati din anul 2003, fiica noastra este minora, in prezent are 15 ani. Nu a avut bunuri mobile sau imobile in proprietate, prin urmare nu am avut motiv sa dezbat succesiunea. A avut, in schimb, un credit iar eu primesc diverse scrisori (initial de la banca, apoi de la firma de recuperare). Le-am transmis dupa prima scrisoare copie dupa certificatul de deces.De fiecare data cand am primit instiintare am sunat la persoana de contact si am descris situatia de fapt. Azi am primit iar scrisoare, am sunat iar la firma respectiva iar persoana cu care am discutat a spus ca fiica mea, chiar daca este minora si nu a dezbatut succesiunea va fi urmarita pana se va recupera creditul (care tot creste, prin acumulare de dobanzi) . Intrebarea mea este: ce pot face in situatia actuala, pentru ca nu este corect ca fiica mea sa plateasca acest credit......Exista un termen de prescriere.....trebuie sa merg la notar si sa refuz succesiunea ....??
Ultima modificare: Luni, 23 Aprilie 2012
g_obreja, utilizator
Cel mai recent răspuns: g_obreja , utilizator 12:52, 24 Aprilie 2012
Este un abuz din partea "recuperatorilor". Cu prima ocazie cand va suna rugatii sa renunte la aceasta practica de intimidare ilegala. Faceti-le plangere pentru hartuire sau ignoratii.
Nu au nici un drept sa va hartuiasca. Chiar daca ati deschide succesiunea, fiica d-vs., fiind minora, ar accepta succesiunea sub beneficiu de inventar. Acest lucru inseamna ca i s-ar transmite prin mostenire doar bunurile tatalui sau, nu si datoriile.
Fica dvs. fiind minora poate mosteni doar sub beneficiu de inventar, deci daca datoriile depasesc activele, pierderile raman in sarcina creditorului.

Fica dvs. nu datoreaza nici un sfanț
Multumesc pentru raspunsuri
Multumesc pentru raspunsuri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot deveni bun de plata pt creditele tatalui, chiar daca nu sunt succesor? katiakatia katiakatia Tatal meu care a decedat, avea 2 credite la banci. Cel de la BRD avea asigurare de viata, celalalt... nu stiu. Cei de la BRD au sunat sa duc un dosar la ... (vezi toată discuția)
Datoriile tatalui decedat barnasorina barnasorina Buna ziua.Acum 3 luni tatal meu a decedat,avand datorii la banca. Deja cei de la banca incep sa ne hartuiasca pe mama vitrega si pe mine,ca trebuie sa platim ... (vezi toată discuția)
Overdraft nicacarmen nicacarmen Sotul meu avut un card overdraft.A decedat in luna noiembrie.Nu a avut a asigurare,era un card de salarii. M -a sunat de la banca sa platesc.Nu am facut ... (vezi toată discuția)