Vreau sa cumpar un teren intravilan (~3000mp) intrat in intravilan dupa 1990, care in acest moment este inclus in circuitul agricol. Terenul este inclus in PUZ, are CU. Valoarea de circulatie a terenului este de 30-40EUR/mp. Terenul il voi achizitiona de la primul proprietar care a dobandit terenul prin mostenire. Dupa cate stiu eu, taxa de scoatere din circuitul agricol este de 200 - 400% din valoarea stabilita de parti in contractul de instrainare(legea 18/1991). Taxa este absolut prohibitiva, asa ca vad urmatoarele posibilitati:
1.) Cat plateste primul proprietar daca el va scoate terenul din circuitul agricol?
2.) Daca punem pretul de 1.000.000 lei in actul autentic de vanzare-cumparare pt. tot terenul, asta inseamna ca voi plati 4.000.000 pt. scoaterea din circuitul agricol? Care sunt riscurile in acest caz?
3.) Riscurile de ls 2.) se pot evita prin introducerea a inca unui intermediar?Ex: o ruda a mea cumpara terenul de la primul proprietar cu suma reala, in act autentic, apoi mi-l vinde mie tot prin act autentic cu 1.000.000 lei, eu il scot din circuitul agricol cu 4.000.000 lei.
si pe mine ma intereseaza problema si iata ce am aflat: se poate cumpara la pretul real si trecut in contractul de vanzare-cumparare de catre cineva apropiat sau de incredere, dupa care acesta vi-l doneaza . Iar daca este donatie atunci se plateste taxa fixa 5 mil. pentru a-l scoate din circuitul agricol.
>Vreau sa cumpar un teren intravilan (~3000mp) intrat in intravilan dupa 1990, care in acest moment este inclus in circuitul agricol. Terenul este inclus in PUZ, are CU. Valoarea de circulatie a terenului este de 30-40EUR/mp. Terenul il voi achizitiona de la primul proprietar care a dobandit terenul prin mostenire. Dupa cate stiu eu, taxa de scoatere din circuitul agricol este de 200 - 400% din valoarea stabilita de parti in contractul de instrainare(legea 18/1991). Taxa este absolut prohibitiva, asa ca vad urmatoarele posibilitati:
>1.) Cat plateste primul proprietar daca el va scoate terenul din circuitul agricol?
>2.) Daca punem pretul de 1.000.000 lei in actul autentic de vanzare-cumparare pt. tot terenul, asta inseamna ca voi plati 4.000.000 pt. scoaterea din circuitul agricol? Care sunt riscurile in acest caz?
>3.) Riscurile de ls 2.) se pot evita prin introducerea a inca unui intermediar?Ex: o ruda a mea cumpara terenul de la primul proprietar cu suma reala, in act autentic, apoi mi-l vinde mie tot prin act autentic cu 1.000.000 lei, eu il scot din circuitul agricol cu 4.000.000 lei.
Cica ar mai fi o smecherie. Daca acest teren nu este intabulat in CF, se face vanzare si intabulare pe noul proprietar concomitent. La intabulare se poate trece direct "teren in circuitul civil cu destinatia constructie" (nu agricol) daca vrea notarul care face actul de V-C. Se poate!
Daca il scoate primul proprietar pe numele lui taxa este mica.
In comunele limitrofe Bucurestiului taxa este de aprox. 30 mii/mp.
>Vreau sa cumpar un teren intravilan (~3000mp) intrat in intravilan dupa 1990, care in acest moment este inclus in circuitul agricol. Terenul este inclus in PUZ, are CU. Valoarea de circulatie a terenului este de 30-40EUR/mp. Terenul il voi achizitiona de la primul proprietar care a dobandit terenul prin mostenire. Dupa cate stiu eu, taxa de scoatere din circuitul agricol este de 200 - 400% din valoarea stabilita de parti in contractul de instrainare(legea 18/1991). Taxa este absolut prohibitiva, asa ca vad urmatoarele posibilitati:
>1.) Cat plateste primul proprietar daca el va scoate terenul din circuitul agricol?
>2.) Daca punem pretul de 1.000.000 lei in actul autentic de vanzare-cumparare pt. tot terenul, asta inseamna ca voi plati 4.000.000 pt. scoaterea din circuitul agricol? Care sunt riscurile in acest caz?
>3.) Riscurile de ls 2.) se pot evita prin introducerea a inca unui intermediar?Ex: o ruda a mea cumpara terenul de la primul proprietar cu suma reala, in act autentic, apoi mi-l vinde mie tot prin act autentic cu 1.000.000 lei, eu il scot din circuitul agricol cu 4.000.000 lei.
la acest teren de 3000 mp chiar daca faceti cvc sau donatie, evaluatorul va face un calcul iar daca pretul rezultat /mp este mai mare decat in cvc se va lua in calcul pretul cel mai mare. care este conditionat in primul rand de nota de bonitare a terenului si de facilitatile de care beneficiaza. estimativ la ora actuala taxa ce trebiue platita pt scoatere este ~15000 - 30000 lei/mp