avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... scoaterea din agricol
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

scoaterea din agricol

Am gasit un teren de vanzare in zona Prelungirea Ghencea. Acest teren nu este scos din circuitul agricol.

La ce suma se ridica aceasta taxa pt. o suprafata de 500 mp ?

multumesc anticipat
Amalia Suditu
Am urmatoarele informatii despre acest teren

Terenul nescos din circuitul agricol are o expertiza in urma careia este evaluat la o suma de 4 mil. lei.

Deci se poate cumpara acest teren cu suma de 4 mil. lei apoi urmand sa fie scos din circuit cu 12 mil. lei?

este sigura aceasta varianta?
Buna Amaliutz,

Daca proprietarul actual al terenului este primul proprietar este mai bine sa-l scoata el si apoi sa ti-l vanda tie ( taxele in acest caz sunt in jur de 2 Euro/mp ). Daca il cumperi tu si dupa cumpararea vrei sa il scoti din agricol taxele se ridica la valoarea initiala al terenului; dar a aparut o lege de 2 saptamani care nu mai impune ca pentru constructie sa mai faci scoatere din intravilan in anumite conditii. E bine sa astepti aparitia normelor de aplicare si apoi sa te decizi. Pana atunci poti sa ma suni pe 073378576 pntru informatii suplimentare sau sa cauti un teren in zona Vlad Dracul unde sunt deja in intravilan. Razvan Motorinoiu
Domnule Motorinoiu..sau Motorinescu?..in fine..

Acest raspuns pare interesant..dar nu este, sau simplu dar daca era simplu asta stiam si eu.Insa CAZUL ESTE MAI DIFICIL..in sensul ca proprietarul l-a cumparat cu 90 de mil. lei deci nu poate sa-l scoata din agricol...expertiza a fost facuta in sensul acesta,dar trebuie vandut cuiva si apoi acel proprietar se foloseste de expertiza,adica de cei 4 mil. lei.Cu legile noi inca nu suntem la curent, deoarece a picat si nu ne-a mai interesat:) ..sau am uitat eu sa mentionez?..in fine..

va multumim si asteptam lamuriri si pe viitor la fiecare prostie sau dilema respectiva..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa pt. scoaterea din circuitul agricol Vreau sa cumpar un teren intravilan (~3000mp) intrat in intravilan dupa 1990, care in acest moment este inclus in circuitul agricol. Terenul este inclus in ... (vezi toată discuția)
Scoatere teren intravilan din circuitul agricol Nero Nero Stie cineva sa-mi spuna daca pot interveni probleme in cazul in care, dupa semnarea unui antecontract de vanzare-cumparare a unui teren, si dupa depunerea ... (vezi toată discuția)
Taxa pentru scoaterea unui teren extravilan agricol din circuitul agricol ianliana ianliana Pentru scoaterea unui teren extravilan de 9767 mp din circuitul agricol, pe langa taxele de la OCPI, Studiii Pedologice, ANIF, se mai percepe o taxa pentru ... (vezi toată discuția)