avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 957 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... raspunderea administatorului unui srl
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

raspunderea administatorului unui srl

Buna seara,credeti ca e posibil ca administratorul unui srl sa-si piarda casa (care e pe persoana fizica) in cazul mai multor datorii (stat ,banca ,furnizori).Daca s-au descoperit greseli grave in contabilitate se mai poate face ceva, adica recalcularea profitului pe ultimii ani si implicit a taxelor datorate la stat?
Ce variante am sa ies din increngatura asta?Cui sa ma adresez?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: marin_rox , utilizator 09:17, 26 Aprilie 2012
Unui avocat trebuie sa va adresati.
Nu vad cui altcuiva ati putea sa va adresati.

Este foarte complicata situatia dvs.
Va exista un proces si va veti apara cat puteti de bine deoarece in caz contrar veti pierde casa daca veti fi gasit vinovat.
Privitor la vinovatie fac referire la prevederile Legii nr 86.
multumesc
Administratorul nu raspunde cu bunurile personale doar in limita capitalui social? In cazul unui SRL?
Ca regula da, dar..
Actele de gestiune gresita, imprudenta, faptele ilicite ale administratorului savarsite in exercitarea mandatului sau pot pagubi sau ruina atat societatea, cat si pe asociati sau persoanele straine de societate. Actele si faptele juridice ale administratorului savarsite in exercitarea atributiilor sale pot antrena si in sarcina acestuia, distinct de societate, diferite forme de raspundere juridica.


Aceasta raspundere este o raspundere contractuala, mai ales fata de societate cand rezulta incalcarea mandatului ori a dispozitiilor actului constitutiv sau ale legii referitoare la mandatul administratorilor, si delictuala, cand se refera la incalcarea altor dispozitii imperative ale legii (mai ales fata de terti).

Astfel, cazurile prevazute de lege sunt urmatoarele:
a) au folosit bunurile sau creditele persoanei juridice in folosul propriu sau in cel al unei alte persoane;
b) au facut acte de comert in interes personal, sub acoperirea persoanei juridice;
c) au dispus, in interes personal, continuarea unei activitati care ducea, in mod vadit, persoana juridica la incetarea de plati;
d) au tinut o contabilitate fictiva, au facut sa dispara unele documente contabile sau nu au tinut contabilitatea in conformitate cu legea;
e) au deturnat sau au ascuns o parte din activul persoanei juridice ori au marit in mod fictiv pasivul acesteia;
f) au folosit mijloace ruinatoare pentru a procura persoanei juridice fonduri, in scopul intarzierii incetarii de plati;
g) in luna precedenta incetarii platilor, au platit sau au dispus sa se plateasca cu preferinta unui creditor, in dauna celorlalti creditori.

exercitarea actiunii in raspunderea administratorilor apartine administratorului judiciar sau, dupa caz, lichidatorului.

[ link extern ]
marin_rox a scris:

.Daca s-au descoperit greseli grave in contabilitate se mai poate face ceva, adica recalcularea profitului pe ultimii ani si implicit a taxelor datorate la stat?
Ce variante am sa ies din increngatura asta?Cui sa ma adresez?
Va multumesc.


adresati-va unui expert contabil bun (dar, BUN!) sa va vada hartiile.
stie el ce are de facut. orice e posibil sa se faca in favoarea dvs.

Alte discuții în legătură

Insolventa la un srl condorvb condorvb Care sunt riscurile pentru un administrator la un SRL in cazul in care societatea intra in insolventa? (vezi toată discuția)
Probleme societate desfiintata kinder2013 kinder2013 Buna ziua, In anul 2010 a fost desfiintata societatea(SRL) de la Registrul Cometului, prin nedepunerea declaratilor.Fiscul a propus spre insolventa firma , ... (vezi toată discuția)
Raspundere administrator giglesionut giglesionut am devenit asociat unic si administrator al unui srl iar in aceeasi zi am dat procura notariala fostului asociat unic si administrator prin care acesta avea ... (vezi toată discuția)