Buna seara! Ce se poate face in cazul in care in urma unui contact sexual a unui barbat major cu un minor rezulta un copil (care are in prezent 4 luni) pe care acesta nu il recunoaste. S-a depus o plangere la politie pana acum. In legatura cu stabilitatea in munca a acestui barbat, in momentul de fata este plecat in Italia insa nu prea stim detalii despre acesta. Familia minorei nu dispune de o situatie financiara prea fericita din pacate.Cum se poate proceda in acest caz?
fapta poate constitui act sexual cu un minor sau viol in functie de cum a existat sua nu acordul minorei la intretinerea de relatii sexuale. cu privire la copil s epoate introduce o actiune pt stabilirea paternitatii la instanta de judecata
Deosebit de infractiunea de viol, actul sexual cu un minor are loc fara constrângere si fara a se fi profitat de starea de neputinta a victimei.
Fapta are loc daca exista consimtamântul victimei dat, desigur, în conditiile lipsei de maturitate psihica, sub imperiul impulsurilor necontrolate, al lipsei de rezistenta morala ori sub influenta inculpatului.
M-am interesat de mai multe detalii in acest caz. Domnisoara implineste in cateva luni varsta de 18 ani deci nu stiu daca poate fi vorba de un act sexual cu un minor, nu a fost nici constransa. Am inteles ca pe parcursul sarcinii a locuit o luna de zile la el insa nu s-au inteles si s-a intors acasa la parinti. De atunci nu au mai tinut legatura, nu a venit nici la spital sau apoi cu actele pentru a fi trecut ca tata in certificatul de nastere si nici nu s-a interesat de atunci depre copil. Din cate am inteles tatal isi recunoaste copilul insa nu a facut si legal acest lucru pentru ca apoi sa poata dispune copilul de o pensie alimentara din partea sa.Cum se poate face recunoasterea legal de catre tata si la ce institutie? Si de asemenea in ce conditii poate dispune copilul de o pensie alimentara de la acesta pe viitor(deoarece in prezent nu este angajat)?