avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... furt magazin
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

furt magazin

ce se poate intampla atunci cand sustragi dintr-un supermarket un produs cu valoare pana in 10 lei,esti prins de agentii de paza,completezi o fisa cu datele personale si cu acel obiect furat si achiti produsul.iti poate trimite acel chestionar la politie ulterior pentru luarea altor masuri,chiar daca atunci nu a fost anuntata aceasta? Tinand cont ca ai semnat acea fisa?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters178374 , utilizator 18:04, 24 Aprilie 2012
In codul penal nu este specificat minimul sau maximul prejudiciului cauzat prin fapta.Furtul acelui produs este considerata infractiune iar agentul de paza trebuie sa sesizeze organele de politie pentru intocmirea unui dosar penal.Avand in vedere prejudiciul in acest caz solutia va fi de scoatere de sub urmarire penala cu aplicarea art.18 ind.1.Avand in vedere aceste considerente nu este esclus ca agentul de paza sa contabilizeze intr-o baza de date fapta dvs. fara a sesiza politia.
Din cate cunosc eu nu se mai sesizeaza politia in astfel de cazuri daca prejudiciul este recuperat.
De obicei nu se mai sesizeaza politia, dar daca se va sesiza, procurorul va aplica o amenda administrative ce nu se consemneaza in cazier.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sustragere produse fara a fi achitate iulia39 iulia39 o cunostinya a fost la cumparaturi la un supermarket si a iesit pe la casa de marcar fara a achita toate produlele,o parte din ele erau sub sacosa in carut, ... (vezi toată discuția)
Am fost prins furand dintr-un magazin.....va rog sa ma ajutati cu ceva informatii alex_20_tm alex_20_tm Duminica seara (19 Octombrie) am fost prins ca am furat din magazin niste produse in valoare de 52 ron (520.000 lei vechi). agentii de paza m-au dus in camera ... (vezi toată discuția)
Diverse probleme - furt din supermarket, valoare mica juu juu Buna Ziua , sa trec l-a subiect ..... am un prieten minor care a fost prins intr-un supermarket de catre agenti de paza ca a furat o pereche de casti , ... (vezi toată discuția)