avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 968 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj

Locuiesc in Bucuresti.Am o mostenire de la parinti in judetul Giurgiu am facut succesiune cu sora mea si ne revine 1/2 din mostenire.Nu am facut partaj.Acum un an a murit sora mea si anul acesta sotul ei au ramas 2 copii, acum vrem sa facem partaj(eu si cei 2 nepoti).Eu vreau sa pastrez ce mi se cuvine iar ei vor sa vanda.Avem casa si teren in curte totalizand 2000m si mai avem teren agricol 2 hectare.Sunt obligata sa fac cadastru si intabulare daca eu nu vreau sa vand partea mea?Daca nu am bani sa ii despagubesc pentru partea ce li se cuvine din casa pot sa ii dau banii in rate legal?(exista in lege asa ceva?)Titlul de proprietate al mostenirii este la mine, nepotii mei pot sa deschida partaj sau sa ma dea in judecata daca nu au titlul de proprietate(ei au actul de la succesiune).La partaj sunt obligata sa fac cadastru si intabulare?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Mihail nelu Ciobanu , Avocat 08:41, 24 Aprilie 2012
Daca va intelegeti, puteti face partajul la notar.Tot acolo, puteti stabili ca despagubirea sa o achitati in rate, daca nepotii accepta. Dupa partajul notarial nu sunteti obligata sa faceti cadastru si intabulare.Nepotii pot obtine un duplicat al titlului de proprietate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj succesoral ada4dey ada4dey Buna seara, Am si eu o nelamurire: Avem o mostenire la tara care consta in casa cu teren totalizand 2000 m si teren agricol 6000 m.Parintii au decedat.Am ... (vezi toată discuția)
Mostenire Constantin54 Constantin54 Am mostenit impreuna cu sora o casa si teren, 2000m. Sora vrea sa vanda, eu nu.Ce solutie am sa pastrez proprietatea? (vezi toată discuția)
Carte funciara, intabulare separata musat1954 musat1954 Avem o propietate la tara ,eu ca fiu si nepot dupa sora ,se poate face carte funciara si intabulare separat fiecare pe partea ce ne revine din propietate si la ... (vezi toată discuția)