avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1882 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incetare conventie civila de prestari servicii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incetare conventie civila de prestari servicii

Imi cer scuze ca ma repet. Am fost angajata ca administrator de condominiu cu conv.civila de prestari serv.la o asociatie de proprietari.In data de 20.04 comitetul executiv la propunerea expresa a presedintei de bloc a hotarat demiterea mea cu un preaviz de 14 zile de la data sedintei cu toate ca in conventie este trecut termenul de 15 zile. Presedinta mi-a dat instiintarea de preaviz specificand ca de la data de 23.04 incepe preavizul. I-am cerut sa-mi comunice motivul acestui fapt tinand cond de sustinerea cenzorului privind exactitatea actelor si a fondurilor din registre. Pot fi demisa fara o avertizare sau fara o cercetare prealabila intr-o comisie disciplinara formata din comisia de cenzori sau comitetul executiv? Acest lucru nu poate fi considerat conflict de munca atat timp cat nu stiu clar ce acuze se aduc?
Am uitat sa mentionez ca in conventie sunt trecute urmatoarele: durata nedeterminata, concediu de odihna 11 zile art.introduse de catre presedinte.
Ultima modificare: Luni, 23 Aprilie 2012
Anca07, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:15, 24 Aprilie 2012
Conventie civila nu va confera calitatea de salariat , prin urmare nu va sunt incidente prevederile Codului Muncii ...

Incetarea conventiei civile se face in conditiile in care sunt prevazute in contractul incheiat .. litigiile il legatura cu acest tip de contract nu sunt litigii de munca , ci litigii civile .. in situatia promovarii unei actiuni in instanta veti suporta plata taxelor judiciare prevazute de lege, iar instanta competenta este instanta in raza careia isi are sediul asociatia de proprietari (posibil Judecatoria).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adunare generala SimonaBardea SimonaBardea Buna ziua! S-a facut adunare generala si s-a ales un nou comitet executiv, dar s-a hotarat s-a ramana vechiul administrator. Acest administrator a refuzat ... (vezi toată discuția)
Destituire presedinte asociatie proprietari Elenapusa Elenapusa Cine poate decide si hotara, destituirea presedintelui, cenzorului si administratorului dintr o asociatie de proprietari? Daca avem dubii in calculul ... (vezi toată discuția)
Asociatie fara cenzor marlenus71 marlenus71 De un an cenzorul nu a mai verificat actele asociatiei. La solicitarea verbala a administratorului, cenzorul solicita mai multi bani pt. efectuarea ... (vezi toată discuția)