avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Transformare apartament in spatiu comercial
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Transformare apartament in spatiu comercial

Buna seara,

Cu mai multe intrebari va deranjez si eu, detin un apartament la parterul unui bloc si as dori sa deschid un magazin in camera de la strada tot acolo am un balcon construit acum cativa ani as dori sa stiu asa:
1. acte necesare ptr schimbarea locuintei ( acte+bani necesari)
2. am nevoie de un srl ca sa pot face acest pas sau pot face si daca sunt o persoana fizica?
3. as vrea la acel balcon sa-i fac o usa sa poata intra clientii in magazin ( sa nu servesc la geam X-( , ce imi trebuie ptr asta bani estimati + acte.
4. acte necesare si bani ptr un srl
5. avize si ce mai trebuie ptr a desafasura activitatea.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 08:24, 24 Aprilie 2012
1. Daca nu faceti modificari in apartament, aveti nevoie doar de declaratia spatiului ca sediu/punct de lucru si acordul vecinilor.
2.puteti face si ca persoana fizica
3.Cerificat de urbanism, pe baza unui proiect elaborat de un proiectant autorizat, urmat de o autorizatie de constructie, eliberat de Primaria locala, tot pe baza proiectului
Eliberarea autorizatiei de constructie privind schimbarea destinatiei locuintei presupune acordul vecinilor, fara acest acord nu puteti inteprinde nimic. Se mai solicita avize de la furnizorul de gaz, de curent, de apa-canal, de la protectia mediului. Costurle sunt variabile, in functie de cum negociati cu proiectantul, cu constructorul.
4.intrati pe site-ul Registrului Comertului, acolo va lamureste si cu pct.6

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte pentru trecerea unui spatiu locativ in spatiu comercial? Horeth1980 Horeth1980 La primarie mi s-au cerut tot felul de acte pentru certificat de urbanism. Daca nu aduc modificari spatiului, imi mai trebuie acest certificat?Am citi undeva ... (vezi toată discuția)
Montare copertina la balconul apartamentului Zbonyhai Zbonyhai Doresc sa stiu ce aprobari si acte sunt necesare si conform caror reglementari legale pentru a monta o copertina la balconul apartamentului proprietate dar ... (vezi toată discuția)
Inchidere balcon Ancaaaaaaa Ancaaaaaaa Buna ziua, Ma aflu in situatia in care vreau sa cumpar un apartament la parterul unui bloc nou direct de la dezvoltaror. Situatia este urmatoarea: receptia ... (vezi toată discuția)