avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Injurii din partea operatorului 112
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Injurii din partea operatorului 112

Mama mea a fost victima unor agresiuni,verbale si fizice,din partea unui vecin,pe 22 aprilie in jurul orei 14:00...A apelat 112,si doamna operator a programat un echipaj de politie,sa se deplaseze la fata locului,tocmai pe 23 aprilie,ora 09:00...Problema e ca nici pana la ora 11:00,nu a aparut acel echipaj...Astfel,mama a sunat din nou la 112 sa intrebe daca mai asteapta sau nu acel echipaj,doar ca de aceasta data i-au fost adresate injurii si a fost amenintata cu amenda,daca va mai "deranja 112",de catre operator!Ce se poate face in situatia de fata?Cum as putea,legal,sa ii bag mintile in cap acelei persoane platite sa mentina ordinea si siguranta sociala?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: cioci07 , utilizator 17:45, 24 Aprilie 2012
1. In cazul agresiunii verbale si fizice, cel mai bine ar fi sa va adresati sectiei de politie din circumscriptia unde locuiti.
2. In ceea ce priveste Serviciul 112, ar fi bine sa intrati pe "112 - Sistemul national unic pentru apeluri de urgenta", la sectiunea "Ce este o urgenta?" si "Situatii nonurgente"
1.Personalul din cadrul sectie de politie locale este inposibil de gasit la telefon,in situatie de urgenta..Cand sunt gasiti,intr-un final,actiunile acestora lasa de dorit sau lipsesc in totalitate...
2.Considerati ca problema sus mentionata nu reprezinta o urgenta?Sau poate integritatea corporala a unui individ nu este ceva important....
Referitor raspunsul 1: Va adresati scris printr-o sesizare penala, pe care o depuneti la sediul acestora. Pe exemplarul dumneavoastra, veti primi un numar de inregistrare. Daca in termenul legal nu se rezolva, aveti posibilitatea sa va adresati organelor superioare celor de la sectia de politie respectiva.
Referitor raspunsul 2: "112 - Sistemul national unic pentru apeluri de urgenta", reglementeaza clar si fara echivoc la ce se refera o urgenta, precum si situatiile nonurgente, precum si modul in care se procedeaza in cazul acestora.
Raspuns 3: Fara a minimaliza situatia in care s-a aflat mama dumneavoastra, sunt si alte solutii legale, fara a apela imediat la 112.

Nu consider normala reactia operatorului,chiar daca problema in cauza nu era de competenta serviciului 112...Adica,dupa ce ca suferi un eveniment nefericit,mai vine si un functionar,suparat pe viata si te injura ca il deranjezi de la nu stiu ce....

Va multumesc pentru informatii!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amendă pentru sunat nejustificat la 112. doresc să contest procesul verbal, are rost? Mihai Eremia Mihai Eremia 1. În data de 21 iulie am sunat la 112 deoarece în blocul din vecinătate se asculta muzica la o intensitate ridicată. 2. Un echipaj de poliție a venit ... (vezi toată discuția)
Este corect sa primesc amenda pentru ca am chemat un echipaj al politiei ? Ramona38 Ramona38 Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti si pe mine daca mai are rost sa apelez la politie in cazul in care sunt agresata. Povestea este urmatoarea: am avut o ... (vezi toată discuția)
Amenda apel 112 MarioA MarioA Buna ziua, Am apelat in urma cu doua luni si jumatate serviciul 112 pentru un incendiu in interiorul unei cladiri. Primul a ajuns un echipaj SMURD, carora ... (vezi toată discuția)