avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 358 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... antecontract bun
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

antecontract bun

Buna seara. As vrea sa stiu daca se poate executa silit debitorul in virtutea:
Antecontract vanzare cumparare cu obligatia restituirii avansului platit de promitentul cumparator daca pana la data de 23.11.2011 nu se perfecteaza contractul de vanzare cumparare in forma finala din vina promitentului vanzator
Cel mai recent răspuns: Adibo , utilizator 22:23, 24 Aprilie 2012
Intrucat vina promitentului nu se prezuma ci trebuie dovedita si retinuta de instanta, va trebuie o hotarare juecatoreasca in acest sens, care se timbreaza la valoare, adica cam 8% din cuantumul avansului platit.
vina promitentului vanzator este irevocabil prezumata,nu si a indeplinit obligatiile asumate(nu a eliberat bunul imobil-obiectul antecontractului -de sarcini) nu s a prezentat si nu a notificat pana la data limita a termenului.8% acesta este aplicabil daca cel care actioneaza in instanta nu are nici un fel de venit?nu era o scutire totala/partiala,ajutor public etc?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontact de vanzare cumparea violetabadea violetabadea Buna. Am si eu o intrebare: a mai avut cineva o actiune prin care vanzatorul sa fie obligat la plata dublului avansului dat de cumparator ca sanctiune a ... (vezi toată discuția)
Eu cu prietena mea am vrut să facem un credit prin prima casă. ... Clau1208 Clau1208 Eu cu prietena mea am vrut să facem un credit prin prima casă. Am mers la banca și mi-au spus că se poate acorda la amândoi.Nu m-a intrebat nimeni dacă ... (vezi toată discuția)
Modificare preț apartament într-un imobil în construcție. este normal să mi se ceară bani în plus față de prețul din antecontract? stelianmarian stelianmarian Buna. Cu cateva luni in urma am semnat un antecontract pentru un apartament si am platit in avans cu bani cash tot apartamentul. S-a calculat contravaloarea in ... (vezi toată discuția)