avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Registrul incasari si plati PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Registrul incasari si plati PFA

Buna ziua.Vreau si eu sa stiu cum se intocmeste registrul de icasari si plati,temei legal,la icasari se trec monetare sau ordine de plata,la plati chitante sau ord de plata dar receptia marfii unde se inregistreaza?Multumesc
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 10:18, 24 Aprilie 2012
Baza legala o aveti la adresa de net [ link extern ]
In registrul inregistrati incasarile/platile in numerar dar si prin contul bancar al pfa , daca e cazul.
Pentru intrarea si iesirea marfii vandute completati registrul pentru raport de gestiune zilnic. Totalul de la sfarsitul zilei va da totalul marfii pe care o aveti in magazin. Nu se inregistreaza in Registrul jurnal de incasari si plati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nir si registru de casa Endelus Endelus buna ziua. ma pregatesc sa devin administrator al unui srl si am cateva nelamuriri: ce este acela un nir si cum se completeaza sau ce este acela un registru ... (vezi toată discuția)
Contabilitate partida simpla valeria goja valeria goja II Goja Valeria am deschis o pravalie cu produse predominant alimentare ,nu am angajati i_mi conduc singura contabilitatea .Nu stiu cum sa inregistrez o ... (vezi toată discuția)
Inventar magazin comert cu amanuntul pfa Tessy Tessy Cum se efectueaza inventarul marfii unui PFA cu activitate comert cu amanuntul, care este neplatitor de tva? Ce registre speciale sau liste speciale exista? Si ... (vezi toată discuția)