avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 991 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... daca si-a retras plangerea mai pot fi acuzat?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

daca si-a retras plangerea mai pot fi acuzat?

buna ziua. in urma cu o luna , dupa ce nu #-o am scos bon pt taxa de parcare , m-am trezit cu caracatita pe roata. era destul de tarziu, cam pe la ora 8 seara, am sunat la nr de telefon , dar nu a raspuns nimeni. trebuia sa ajung acasa; ne-fiind din acea localitate, am dat eu jos dispozitivul de blocare, fara sa il deteriorez. acum cateva zile am fost chemat la politie sa dau declaratie. nu am ajuns, in schimb am fost la cei care mi-au blocat roata, le-am predat dispozitivul de blocare (intact) pe proces verbal, am platit si taxa de deblocare. mi-au spus ca nu mai au nicio pretentie si ca o sa retraga plangerea. in acest caz ce se va intampla mai departe? ce trebuie sa scriu in declaratia de la politie? o sa fiu acuzat de furt?
le-am spus ca o sa ajung in 2-3 saptamani la politie pt declaratie, poate pana atunci le ajunge si instiintarea pt retragerea plangerii penale.

multumesc
Ultima modificare: Marți, 24 Aprilie 2012
liv_cri, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters178374 , utilizator 18:16, 24 Aprilie 2012
In invitatia de la politie scrie motivul pentru care ati fost chemat?Nu pot comenta daca nu stiu pentru ce fapta sunteti reclamat.
auto este pe firma. politaiul a sunat la firma si a cerut datele conducatorului, lasand un nr de tel.
eu l-am sunat sa vad despre ce e vorba si mi-a cerut sa vin sa dau declaratie la politie.
daca ajung la politie o sa trebuiasca sa dau declaratie.
ce ar trebui sa scriu in ea?
In acest caz asteptati sa fiti citat legal la politie.In invitatie se va preciza motivul chemarii.Nu uitati, aveti dreptul la aparator ,in cazul in care se va face citarea dvs. legala.Nu cunosc daca in acest moment exista o plangere impotriva dvs. inregistrata la politie,sau numai o sesizare de alta natura.
Ultima modificare: Marți, 24 Aprilie 2012
Dorel Dumitru, Alte profesii
liv_cri a scris:

auto este pe firma. politaiul a sunat la firma si a cerut datele conducatorului, lasand un nr de tel.
eu l-am sunat sa vad despre ce e vorba si mi-a cerut sa vin sa dau declaratie la politie.


tot telefonic mi-a spus ca dupa ce dau declaratie o sa trimita dosarul mai departe la parchet(cred) si ca daca si-au retras plangerea o sa fie in regula (o sa se claseze dosarul)


Alte discuții în legătură

Bună ziua! aș dori un sfat avizat, întrucât părerile sunt ... Liviu 1969 Liviu 1969 Bună ziua! Aș dori un sfat avizat, întrucât părerile sunt împărțite și oriunde m-am interesat nu am reușit să primesc un răspuns concret. Ieri ... (vezi toată discuția)
Furt maryalice09 maryalice09 Buna ziua. Sunt cu cineva de un an si mi-am petrecut saptamana la el (mentionez ca nu suntem impreuna). Aseara a venit in vizita un prieten de-al lui si au ... (vezi toată discuția)
Furt si delapidare catalin2012 catalin2012 Buna ziua. In aprilie 2012 mi s-a facut plangere penala la politie pt \\"furt si delapidare pe firma\\" (plangere facuta de fosta sotie , fiind in divort), am ... (vezi toată discuția)