Buna ziua. In aprilie 2012 mi s-a facut plangere penala la politie pt "furt si delapidare pe firma" (plangere facuta de fosta sotie , fiind in divort), am fost chemat , am dat o declaratie si gata. Acum 2 saptamani am primit citatie de la politie pt dosar penal (legat tot de aceea plangere). Persoana care a facut plangerea mai poate sa si-o retraga sau e prea tarziu? Multumesc
Partea vatamata poate sa isi retraga plangerea. Fiind vorba de infractiuni care se urmaresc la plangerea prealabila a partii vatamate, retragerea plangerii care ca si consecinte incetarea urmaririi penale fata de dvs.
retragerea plangerii nu inlatura raspunderea penala pentru aceste infractiuni. va sfatuiesc sa consultati un avocat inainte de a merge la audieri, sau chiar sa angajati un avocat care sa va asiste la audieri.
cred ca dosarul a ajuns la procuror si s-a inceput urmarirea penala. de fapt comisarul m-a sfatuit sa vin cu avocat (am fost acum 2 sapt dar nu am dat declaratie). Nu se mai poate stinge dosarul daca fosta sotie isi retrage plangerea? nu se mai poate?