avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediul pentru cresterea copiilor in cazul mai ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediul pentru cresterea copiilor in cazul mai multor angajatori

In cazul in care am optat pentru concediul pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an, am dreptul la concediu fara plata pana la implinirea varstei de 2 ani numai la unul dintre cei doi angajatori la care am lucrat inainte de nastere? As mai avea dreptul la stimulent de insertie daca ma intorc inainte de implinirea varstei de 1 an numai la un angajator? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:53, 26 Aprilie 2012
1. Parerea mea este ca puteti beneficia de stimulentul de insertie si daca reluati activitatea numai la un singur angajator (OUG nu distinge in continutul ei acest aspect).

2. - Dar daca aveti suspendat CIM pana la implinirea varstei copilului de 1 an, atunci ce veti face cu al doilea angajator?
- Ori reluati activitatea si la el ori ii solicitati CFP.
As dori sa lurez numai la unul din angajatori pana la implinirea varstei de doi ani a copilului, si apoi sa reiau activitatea si la al doilea. Legal pot sa cer reluarea activitatii inainte de 1 an si sa cer direct concediu fara plata? Cum influenteaza faptul ca am cartea de munca la angajatorul la care as dori sa solicit concediu fara plata? Va multumesc.
1. Nu se mai foloseste carnetul de munca de la 01.01.2011. Ar trebui sa-l aveti acasa, inchis la data de 31.12.2010.

2. Nu conteaza la care din angajatori solicitati CFP.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil ramqby ramqby Buna ziua.As dori sa stiu daca optez pentru CCC 2ani,apoi ma razgandesc si dupa o luna vreau sa merg la munca,primesc pentru restul perioadei ... (vezi toată discuția)
Stimulentul de insertie valeria1952 valeria1952 am nascut in decembrie 2011 si am optat pentru varianta de a sta acasa un an. deci in dec 2012 trebuie sa incep serviciul. daca mai stau acasa 3 luni (pana in ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie rkinga6 rkinga6 Buna ziua, Din diverse parti am auzit ca pentru a beneficia de stimulentul de insertie trebuie sa ma reintorc la munca inainte de a implini copilul 11 luni, ... (vezi toată discuția)