am nascut in decembrie 2011 si am optat pentru varianta de a sta acasa un an. deci in dec 2012 trebuie sa incep serviciul. daca mai stau acasa 3 luni (pana in martie 2013), in concediu fara plata, cand voi reveni la locul de munca, mai beneficiez de stimulentul de insertie ?
1. OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor, asa cum a fost modificata de legea 166/09.10.2012, sp[une:
Art.7
...
(2) Stimulentul de inserție prevăzut la alin. (1) se acordă după cum urmează:
a) pentru persoanele care beneficiază de concediul pentru creșterea copilului prevăzut la art. 2 alin.(1) lit.a), dacă acestea obțin venituri supuse impozitului înainte de împlinirea de către copil a vârstei de un an, pentru perioada rămasă până la împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani;
...
2. Asadar daca ati optat pentru CCC pana la 1 an si reluati activitatea inainte de a implini copilul 1 an veti beneficia de stimulentul de insertie pana va implini copilul 2 ani.
3. Desi inca nu au aparut si modificarile la Normele de aplicare a OUG 111/2010 eu cred ca puteti sa procedati astfel:
- Faceti cerere catre angajator sa va inceteze suspendarea CIM cu o data inainte de a implini copilul 1 an.
- Cu aceeasi data faceti si o cerere de CFP pentru cresterea copilului, pentru 3 luni.
- Cu o copie dupa decizia de incetare a suspendarii CIM va duceti la Primarie, unde ati depus actele pentru CCC, si solicitati plata stimulentlui de insertie.
- Tot la Primarie duceti si o copie dupa cererea de CFP si solicitati ca stimulentul de insertie sa vi se acorde dupa incetarea CFP.