avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... stimulentul de insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

stimulentul de insertie

am nascut in decembrie 2011 si am optat pentru varianta de a sta acasa un an. deci in dec 2012 trebuie sa incep serviciul. daca mai stau acasa 3 luni (pana in martie 2013), in concediu fara plata, cand voi reveni la locul de munca, mai beneficiez de stimulentul de insertie ?

va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:40, 14 Octombrie 2012
1. OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor, asa cum a fost modificata de legea 166/09.10.2012, sp[une:

Art.7
...
(2) Stimulentul de inserție prevăzut la alin. (1) se acordă după cum urmează:

a) pentru persoanele care beneficiază de concediul pentru creșterea copilului prevăzut la art. 2 alin.(1) lit.a), dacă acestea obțin venituri supuse impozitului înainte de împlinirea de către copil a vârstei de un an, pentru perioada rămasă până la împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani;
...

2. Asadar daca ati optat pentru CCC pana la 1 an si reluati activitatea inainte de a implini copilul 1 an veti beneficia de stimulentul de insertie pana va implini copilul 2 ani.

3. Desi inca nu au aparut si modificarile la Normele de aplicare a OUG 111/2010 eu cred ca puteti sa procedati astfel:
- Faceti cerere catre angajator sa va inceteze suspendarea CIM cu o data inainte de a implini copilul 1 an.
- Cu aceeasi data faceti si o cerere de CFP pentru cresterea copilului, pentru 3 luni.
- Cu o copie dupa decizia de incetare a suspendarii CIM va duceti la Primarie, unde ati depus actele pentru CCC, si solicitati plata stimulentlui de insertie.
- Tot la Primarie duceti si o copie dupa cererea de CFP si solicitati ca stimulentul de insertie sa vi se acorde dupa incetarea CFP.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce pasi trebuiesc facuti la renuntarea la concediul de crestere copil si angajarea in alt loc de munca florisecuiu florisecuiu eu nrmal in februarie 2012 ar trebui sa in cep munca dar am fost la un interviu la alta firma si de la 1 .12.2011 am fost acceptata sa-mi incep activitatea ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie andreeamatei andreeamatei Daca copilul este nascut pe 10 08 2011 si am revenit la serviciu pe 10 08 2012 pot beneficia de stimulenul de insertie?Am optat pentru ccc de un an. va ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie maritrifan maritrifan Buna ziua! Cand am ramas acasa in concediul de crestere copil am optat pentru pentru cel de 2 ani! Acum imprejurarile au facut sa imi gasesc de lucru la un ... (vezi toată discuția)