avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita pt un credit pe card
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita pt un credit pe card

In urma unor probleme familiale din decembrie nu am mai putut sa platesc rata la un card de credit(card pe care primesti valoarea la trei salarii),am primit o notificare ca,in termen de 5 zile sa platesc toata suma 1800ron,in caz contrar voi fii executata silit,mentionez ca stau la parinti,nu am nici un bun pe numele meu si sunt in concediu pt cresterea copilului,sotul este in aceeasi situatie are de restituit suma de 1300ron,este salariat,are salariul minim pe economie.Ce ni se poate intampla,putem sa ajungem la o intelegere,cumva,sa platim in mai multe transe datoria?Mi se pote oprii indemnizatia,pt ca cel cu care am vorbit de la institutia respectiva asa a zis,am incercat sa ajung la o intelegere sa platesc o suma mai mica pe luna decat rata lunara,dar mi-a zis ca nu se poate.Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:47, 25 Aprilie 2012
Nu , poprire pe indemnizatie nu va poate pune ( art 409 cod proc. civila), veti avea poprire pe salariu cand veti avea.
Conturile bancare vi le pot bloca si dureaza sa vi-l deblocheze, ar fi bine sa faceti cerere sa primiti indemnizatia prin posta si nu prin banca
art.409 pct. 7 cod de procedura civila, precizeaza ca astfel de venituri, respectiv indemnizatia de crestere copil, nu pot fi urmarite pentru nici un fel de datorii, indiferent daca aceste sume vor fi platite prin banca sau posta
Multumesc frumos!As mai avea o intrebare,pot contesta executarea silita,pot face o cerere ceva prin care m-a angajez ca in termen de 6 luni sa restitui suma datorata si daca da unde pot depune acesta cerere,multumesc din suflet.
Nu puteti contesta o executare daca ea nu a inceput :), apoi nu e un motiv de contestatie.
Incercati sa ajungeti la intelegere de plata pana sa ajungeti la executare silita, puteti vira o suma mica.. mai amanati cat puteti.

Nu am zis ca indemnizatia poate fi urmarita daca se plateste prin banca, ci ca un cont bancar, in care intamplator se vireaza si indemnizatia, poate fi blocat si ca poate dura pana lucrurile se lamuresc si se elibereaza indemnizatia, dau cateva exemple.
www.avocatnet.ro/content/for...
www.avocatnet.ro/content/for...
[ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 25 Aprilie 2012
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restante banci andrrea andrrea Buna seara, imi cer scuze pentru deranj, am o problema si daca se poate sa ma ajutati cu un raspuns. In anul 2008 am contractat un imprumut la o banca, in ... (vezi toată discuția)
Proprire fisc paulgabriel paulgabriel buna ziua. am si eu o intrebare. m-am dus azi la banca sa imi ridic salariul d epe card si am vazut ca am minus 2500 de lei. am intrebat la banca si mi sa spus ... (vezi toată discuția)
Probleme juridice cu o indemnizație plasament lorenzo14 lorenzo14 Buna ziua.Am o problema si as dori o lamurire.In 2004 am luat un nepot in plasament iar in 2013 sa dat o sentinta civila de reintegrare in familia mea a ... (vezi toată discuția)