avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită proprire fisc
Discuție deschisă în Executare silită

proprire fisc

buna ziua. am si eu o intrebare. m-am dus azi la banca sa imi ridic salariul d epe card si am vazut ca am minus 2500 de lei. am intrebat la banca si mi sa spus ca am contul blocat de catre fisc si pana la recuperarea intregii sume nu se poate debloca contul. e legal sa imi opreasca salariul 3 luni la rand? ce trebuie sa fac in situatzia asta? care sunt metodele in care pot actziona ?
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 19:58, 29 Iunie 2012
Teoretic ar fi trebuie sa primiti o decizie de impunere, o somatie de executare silita (art. 145 Cod procedura fiscala). Conform art. 149 alin. 4 Cod procedura fiscala cuantumul popririi nu poate fi mai mare decat reglementarile Codului de procedura civila (art. 409) in materia executarii silite prin poprire, respectiv 1/3 din veniturile salariale.
Mai jos aveti raspunsuri la un caz similar:
www.avocatnet.ro/content/for...
www.avocatnet.ro/content/art...
Ultima modificare: Vineri, 29 Iunie 2012
Lucian Huzum, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita pt un credit pe card zuzulici74 zuzulici74 In urma unor probleme familiale din decembrie nu am mai putut sa platesc rata la un card de credit(card pe care primesti valoarea la trei salarii),am primit o ... (vezi toată discuția)
Ridicarea poprire andrada2525 andrada2525 Buna ziua tuturor! Am un cond deschis la brd unde imi intra ALOCATIA COPILULUI si maternitatea.Mi s-a pus poprire de la o alta banca.Am platit suma datorata ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere minor crisnr crisnr Contul bancar personal a fost executat silit, iar in acest cont se facea viramentul pensiei de intretinere minor. Banca poate bloca si retrage acesti bani ... (vezi toată discuția)