avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Probleme juridice cu o indemnizație plasament
Discuție deschisă în Executare silită

Probleme juridice cu o indemnizație plasament

Buna ziua.Am o problema si as dori o lamurire.In 2004 am luat un nepot in plasament iar in 2013 sa dat o sentinta civila de reintegrare in familia mea a minorului.In perioada in care l-am avut in plasament am primit alocatia de plasament.Problema este ca eu am primit in continuare din 2013 dupa reintegrare aceasta indemnizatie pana in 2016 februarie.Zilele acestea am primit un telefon de la ITM Galati sa ma prezint la ei cu actele pentru o verificare .Ieri am fost si surpriza,mi-au spus ca am incasat necuvenit bani pe aceasta perioada de dupa integrarea in familie.Eu nu am stiut ca nu mai am dreptul la acesti bani pentru ca nu am fost informat.Mi s-a reprosat ca nu m-am dus eu la ei sa fac o cerere pentru sistarea platii.Mentionez ca actele pe care le detin eu le detin si ei si cei de la protectia copilului.Am fost somat ca trebuie sa restitui acesti bani plus penalitati.Eu nu contest ca nu am primit banii dar nu inteleg care este vina mea.Primind in continuare acesti bani am crezut ca asa este normal pentru cresterea copilului negandindu-ma ca cineva nu isi face treaba bine ,in speta cei de la ITM care cred eu ca trebuiau sa verifice dosarul si nu au facut-o.Ceea ce nu pot sa inteleg este de ce a trebuit sa treaca aprope 3 ani pana sa se descopere problema asta. As dori sa ma sfatuiti ce sa fac in urmatoarea perioada nedetinand aceasta suma care trebuie restituita. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 14:43, 24 Februarie 2016
Suma o veți plăti în rate lunare, câte un procent de 33% din venitul dumneavoastră lunar.
Problema este ca am si rata la banca din venit.
Vi se vor propti 50% din venit, banii vor merge proporţional la bancă şi la trezorerie.
Rate veți plati doar dacă ajungeți la o înțelegere de plata, altfel veți ajunge la executare silita, vi se va pune poprire pe 1/3 din veniturile salariale, iar dacă suma depășește 10 mii de lei, se poate ajunge si la executarea imobiliara, dacă e cazul.
Rata la banca nu se ia în calcul când e vb de poprire, adică nu contează ca aveți rate la bănci, asa cum nu contează ca trebuie sa achitați factura de telefon, însă pe calea contestației la executare, puteți reduce cuantumul popririi sub 1/3.
Dacă nu veți mai putea achita nici datoria la banca, veți ajunge și în acest caz la executare silita și veți avea poprire pe 1/2 din salariu.

Dacă ajungeți la executare pt acea indemnizație, poate pe calea contestației la executare puteți reduce din penalități și obține plata în rate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita pt un credit pe card zuzulici74 zuzulici74 In urma unor probleme familiale din decembrie nu am mai putut sa platesc rata la un card de credit(card pe care primesti valoarea la trei salarii),am primit o ... (vezi toată discuția)
Proces pentru recuperare datorii tushu tushu Buna Seara, va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema : Am avut un proces cu o banca la care am fost functionar 18 ani pe o decizie de concediere pe care am ... (vezi toată discuția)
Executare silita credit likotan likotan In 2008 am contractat un credit de nevoi personale,pana la inceputul anului 2014 am platit ratele constiincios.La inceputul anului 2014 firma la care lucrez a ... (vezi toată discuția)