avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Proces pentru recuperare datorii
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Proces pentru recuperare datorii

Buna Seara, va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema :
Am avut un proces cu o banca la care am fost functionar 18 ani pe o decizie de concediere pe care am contestat-o in instanta. Initial am castigat la Tribunal , dupa care Curtea de Apel a admis recursul partii adverse, prin care banca cerea ca decizia de concediere sa fie considerata valabila. Dupa ce am castigat la Tribunal, am primit sumele datorate pe perioada concedierii pana la reintegrarea in munca. In recursul lor la Curtea de Apel pe care l-au castigat nu au specificat care sunt sumele pe care le vor inapoi, pentru ca dupa ce m-au reintegrat m-au concediat din nou si am plecat cu plati compensatorii.
Dupa aproape 2 ani mi-au intentat proces pentru Recuperare sume incasate fara Drept si Dobanda legala.
Intrebarea mea este cum pot retine aceste sume ? Eu am depus acum dosar de pensionare medicala,pentru ca urmare a celor intamplate am suferit un infarct si multe altele, dar am rate la aceeasi banca , din perioada cand eram angajata in valoare de 750 EUR. Nu sunt popriri, dar aceste rate depasesc mult venitul pe care il voi incasa din pensia medicala. nu am bunuri pe numele meu. Mai pot face ceva ???
Va rog, un raspuns ! Multumuesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:53, 21 Septembrie 2015
Creditorul dv poate astepta sa intrati in drepturile aferent pensie,dupa care sa solicite executarea silita
Chiar daca mai am aceste rate de 750 EUR ?
conteaza cat va fi pensia, poprirea poate fi de 1/3 .
Banuiesc ca nici ratele nu o sa aveti cu ce le plati.

dar daca nu voi plati ratele la banca, si banca imi va pune poprire pe pensie, voi avea deci, doua popriri.
in cazul acesta, se va ajunge cu popririle pana la jumatate din pensie. dar cum va fi impartita aceasta jumatate?
Ultima modificare: Luni, 21 Septembrie 2015
gi-jane2, moderator
Executorul distribuie suma proporțional cu creanța.
Dacă datoria depășește 10 mii de lei și aveți un imobil, acesta e un pericol.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire rata prima casa turelu turelu Buna seara. Va rog sa ma ajutati cu cat mai multe detalii despre situatia mea care este urmatoarea: Am contract pentru un apartament luat prin programul ... (vezi toată discuția)
Sentinta nefavorabila la curtea de apel tushu tushu Buna Seara, va rog mult sa ma ajutati in urmatoarea problema. Am castigat un proces decizie de concediere la Tribunal, unde mi s-a admis actiunea si s-a ... (vezi toată discuția)
Exceptia de necompetenta teritoriala a instantei tushu tushu Bună ziua. Vă reţin atenţia cu următorea speţă: Am fost angajatul unei bănci care m-a concediat în 2011. În 2011, am dat banca în judecată, ... (vezi toată discuția)