avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

din2007santem anregistrati an Italia,cu toate documentele in regula,dar de 8ani santem plecati din Romania,an iunie vin an tara,vreau sa divortez de sot,el este alcoolizat dar nu recunoaste,a fost si la un centru pentru dezalcolizare 5 luni dar a anceput sa bea din ascuns.Mi sa spus ca nu pot sa divortez an Constanta,aici avem domiciliul,ci la Bucuresti.Avem un baiat de 12ani.Este posibil asa ceva?astept raspunsuri.VA MULTUMESC ANTICIPAT
Cel mai recent răspuns: Mihail nelu Ciobanu , Avocat 14:47, 24 Aprilie 2012
Instanta competenta este cea de la ultimul domiciliu comun al sotilor. Daca sotii nu au avut domiciliu comun sau niciunul dintre soti nu mai locuieste in circumscriptia judecatoriei in care se afla cel din urma domicliu comun, instanta competenta este cea de la domiciliul paratului, iar cand paratul nu are domiciliu in tara, instanta competenta este cea de la domicliul reclamantului.
In concluzie, instanta competenta in cazul d-vs. este cea de la domiciliul sotului, iar daca sotul d-vs are domiciliul in strainatate, instanta competenta este cea de unde aveti d-vs . domiciliul.
AMANDOI AVEM DOMICILIUL AN ITALIA DE 5 ANNI,SA CUMPARAT O CASA AICI.POT DIVORTA AN CONSTANTA SAU NU?
Declarati domiciliul comun in Constanta unde este de fapt locuinta Dv. din Romania si divortati aici.
Domiciliul inseamna unde veti avea aleasa resedinta.Puteti divorta printr-un reprezentant, al carui domiciliu sa fie in Constanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj raluka06 raluka06 locuiesc de 10 ani in Italia si sunt casatorita cu un cetatean roman.Casatoria a avut loc in Romania.Actiunea de divort o voi intenta in Romania insa in ceea ... (vezi toată discuția)
Desfacerea casatoriei incheiata in italia page page Buna,in ce conditii poate fi desfacuta în Romania o casatorie incheiata in Italia intre doi romani ,fara minori si cu capat de cerere de partaj? (vezi toată discuția)
Unde pot divorta? bassmafya17 bassmafya17 Buna ziua,in cazul in care m am casatorit acum 20 de ani in jud prahova iar acum am domiciliul in jud Constanta si vreau sa divortez ,ma pot adresa instantei ... (vezi toată discuția)