avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Factura externa cazare
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Factura externa cazare

Buna zuia.
Am o factura externa de cazare,in urma deplasarii administratorului in Austria pentru semnarea unui contract de leasing.O inregistrez pe taxare inversa?
Daca stiti cumva si unde gasesc mai multe informatii despre livrarii si achizitii intracomunitare,va rog frumos sa ma anuntati.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: mihaela2513 , utilizator 10:47, 24 Aprilie 2012
serviciul in cauza nu este achizitie intracomunitara, este prestat pe teritoriul austriei se incadreaza la cheltuieli de deplasare.Daca va uitati pe factura veti vedea ca are TVa-ul din austria si nu taxare inversa.Il puteti recupera ulterior, dar este o alta procedura.
Bun, si in cazul acesta introduc factura simplu fara tva la intrari valuta cu plata din contul 542 sau o introduc in decont pe 625? Factura respectiva am trimis-o deja pentru recuperarea tva-ului.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achiziþie intracomunitarã de rãpiþã boda_meli boda_meli Buna ziua, Am o achizitie intracomunitara de rapita, pe factura scrie vanzare cu drept de deducere, TVA+ul se plateste de client. Fiin vorba de cereale, ... (vezi toată discuția)
Achizitii intracomunitare corinadbr corinadbr Firma noastra achizitioneaza echipamente din UE. Ne contrazicem cu alti contabili , deoarece nu stim se trateaza ca taxare inversa TVA-ul??? La finante nimeni ... (vezi toată discuția)
Prestare servicii - d300 mirelanicola.72 mirelanicola.72 va supun atentiei si va solocit ajutorul pentru urmatoarea situatie: o SC din Romania platitoare de TVA, beneficiaza de servicii efectuate de o SC din ... (vezi toată discuția)