avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... sume obtinute din vanzari de bunuri garantate
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

sume obtinute din vanzari de bunuri garantate

Am urmatoarea speta: de la deschiderea insolventei firma, care a fost la un administrator judiciar , a inregistrat niste operatiuni care au facut obiectul unui control in urma caruia s-au stabilit obligatii suplimentare de 2.000.000 lei reprezentand tva de plata catre bugetul de stat. Pe langa aceasta datorie firma mai are un pasiv de 24.000.000 lei. Activele sunt garantate toate la banci, prin vanzarea acestora nu se vor acoperi creantele garantate, deci cele bugetare raman neacoperite. Cand a intrat firma in faliment am fost numiti noi lichidatori judiciari..

Sumele din vanzarea bunurilor garantate se distribuie creditorilor garantati, am avea probleme cu banca daca am retine acel tva stabilit de control ca sa il platim bugetarilor. Dar totusi acest tva este considerat creanta nascuta in timpul procedurii care trebuie platita.

Cum ar fi corect sa procedam?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 11:29, 25 Aprilie 2012
Inteleg ca suma 2.000.000 a fost stabilita in perioada de observatie - prin urmare va fi trecuta in tabelul suplimentar si apoi in cel definitiv consolidat
Asta stiu. Intrebarea este din ce fonduri ar trebui acoperita aceasta creanta? si daca ramane neacoperita este vreo problema? Vom face angajarea raspunderii, dar nu e sigur ca vom si castiga cu instantele din Romania....

Asta stiu. Intrebarea este din ce fonduri ar trebui acoperita aceasta creanta?

din lichidare
si daca ramane neacoperita este vreo problema?

sunteti lichidator ??
Vom face angajarea raspunderii, dar nu e sigur ca vom si castiga cu instantele din Romania....

daca aveti probe castigati ..
adrian stoica a scris:

Asta stiu. Intrebarea este din ce fonduri ar trebui acoperita aceasta creanta?

din lichidare

bunuri garantate sau negarantate??? firma are numai bunuri garantate la banci
lege 85/2006
§.3. Distribuirea sumelor realizate în urma lichidării
Art. 121. - (1) Fondurile obţinute din vânzarea bunurilor din averea debitorului, grevate, în favoarea creditorului, de ipoteci, gajuri sau alte garanţii reale mobiliare ori drepturi de retenţie de orice fel, vor fi distribuite în următoarea ordine:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutoooor procedura MIXAM MIXAM Situatia este urmatoarea: 1. se numeste un administrator jud de catre creditori, sindicul mentioneaza in sentinta 2. se depun de catre angajati cereri de ... (vezi toată discuția)
Procedura insolventei atena1202 atena1202 In cazul in care s-a deschis procedura de insolventa, cine are prioritate in a primi banii datorati: o banca pentru creanta pe care o avea garantata sau Fiscul ... (vezi toată discuția)
Ordine distribuire irbo irbo buna ziua. as avea si eu urmatoare speta mai ciudata cred si as vrea niste opinii. sunt creditor gajist. firma debitoare este in insolventa. acum aflu ca ... (vezi toată discuția)