avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... antecontract de vanzare cumparare masina/ model
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

antecontract de vanzare cumparare masina/ model

Buna ziua.
As dorii niste informatii asupra posibilitatii incheierii a unui asemnea contract.
Vreau sa vand masina, cumparatorul nu dispune de toata suma, vrea sa achita masina in 2 rate, o rata la semnare antecontract, si a doua peste o luna.
Cum ar trebui sa procedez ca lucrururile sa mearga bine! sa nu am nici o supriza? contractul se poate face intre parti cu doi martori sau neaparat in fata notarului?
un model dispune cineva?
Daca cumparatorul este persoana juridica are ceva importanta?( nu este sigur inca)
Va multumesc din suflet
Ultima modificare: Marți, 24 Aprilie 2012
melcsy, utilizator
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 16:07, 24 Aprilie 2012
Pt bunurile mobile se poate incheia in mod valabil un antecontract de v-c sub semnatura privata. Este indicat a se mentiona data si sa fie prezenti doi martori. De ce nu faceti direct contr Peste o luna?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intocmirea unei hartii de mana pentru o arvuna laurycy_r@yahoo.com laurycy_r@yahoo.com daca cineva imi poate raspunde ...vreau sa iau o arvuna de la cineva fara sa merg la notariat si in prezenta unor martori .Este valabila acea hartie ?cam ce sa ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare-cumparare persi persi Buna ziua! Vrem sa cumparam un apartament cu avans de 27.000 eur si restul in rate lunare pe o perioada de 10 ani. pretul apartamentului este de 42.000 eur in ... (vezi toată discuția)
Inscris sub semnatura privata cmary cmary Buna seara. Acum cateva luni am fost obligata din varii motive sa vand fiicei mele 3 proprietati, avand in acelasi timp inca doi copii majori. In momentul de ... (vezi toată discuția)