Sotul meu are un dosar penal de vatamare corporala grava, primind 3 ani de inchisoare cu suspendare si daune catre persoana vatamata in valoare de 550.000 lei.Intrebarea mea este:Cat timp este obligat sa achite aceasta suma?(noi am inteles ca timp de 4 ani daca nu acorda nimic din suma nu il mai obliga nimeni sa plateasca)
E mare suma, de unde rezulta ca urmarile faptei sunt foarte grave.
Instanta l-a gasit vinovat de infractiunea comisa, a suspendat pedeapsa aplicata, considerand ca nu va mai savarsi alte infractiuni si totodata a dat posibilitatea persoanei vatamate sa recupereze daunele intrucat
Art.84 din Codul penal prevede:
"Daca pana la expirarea termenului de incercare condamnatul nu a indeplinit obligatiile civile stabilite prin hotararea de condamnare, instanta dispune revocarea suspendarii pedepsei, afara de cazul cand cel condamnat dovedeste ca nu a avut putiinţa de a îndeplini acele obligaţii."
Nu exista nici un bun pe numele lui si nu are ce sa-i ia, dar daca o sa-si gaseasca un loc de munca acum dupa ce a trecut perioada de trei ani poate sa-i faca poprire pe salariu sau nu mai are ce sa-i faca acum? Daca nu,vrem sa mergem sa dam in judecata persoana vatamata si sa-i spunem domnlui judecator ca sotul meu isi i-a angajamentul sa-i achite o suma de 150 de lei lunar in situatia in care nu are un loc de munca.Sfatuiti-ma ce sa fac?
Nu trebuie sa isi ia angajamentul in fata unui judecator.
Sa plateasca 150 de lei pe luna si poate conta cat de cat...
Pot exista mai multe modalitati prin care sa se dovedeasca ca este de rea-credinta daca lucreaza la negru...dar in Romania oamenii nu apeleaza la avocati ca sa stie cum sa procedeze.
In consecinta, daca ii plateste 150 lei pe luna conteaza pentru...persoana condamnata...
Oricum, toata suma sa o plateasca cash dintr-o data nu cred ca poate...
De aceea, nimeni nu il poate considera de rea-credinta ca nu achita tot...
V-am dat niste repere la care sa va ganditi...
Eu pun urmatoarea intrebare catre tine : cei 500000 inseamna cit bani............. pe un ziar in comparatia cu 3 ani de puscarie ??
Alt aspect daca ai gresit de ce nu ai si responsabilitatea sa platesti ??? Pune-te in locul victimelor ?????:(.