avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... proces partaj succesoral
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

proces partaj succesoral

Problema mea sta in felul urmator.Eu impreuna cu familia mea, ne-am mutat in urma cu 15 ani cu bunicii din partea tatalui in apartamentul lor deoarece bunicul a cazut la pat si avea nevoie de ingrijiri iar bunica nu se descurca.Pe 12 ianuarie 2011 a murit bunica.Dupa moartea acesteia, in octombrie 2011, am deschis un proces de partaj pt apartament.Tata mai avea o sora care a decedat in urma cu 7 ani , care la radul ei are 2 copii cu care ne judecam acum pt apartament.Pe 18 martie 2012 a murit si bunicul, iar procesul nu s-a incheiat.Unul din copiii cu care ne judecam (care are pretentii la apartament) ne-a facut multe probleme de pe vremea cand traia bunica.Este violent(l-a agresat pe tata de 2 ori amenintandu-l cu moartea, a agresat-o si pe bunica, acesteia fiindu-i frica sa iasa din casa din cauza lui) drept dovada a facut si puscarie 6 luni pt violenta..Ne-a facut numai probleme, nu a contribuit cu nimic nici la ingrijirea bunicilor, nici la inmormantari, iar acum vine la mostenire.Celalalt copil e neutru, nu s-a prezentat pana acum la niciun proces. As vrea sa stiu daca se ia in calcul faptul ca noi am avut grija de ei in tot acest timp, ca avem mutatie acolo de 15 ani si ca bunicii vroiau sa ne faca noua acte pe apartament(avem martori).In saptamana cand a murit bunica trebuiau sa mearga sa faca actele, dar nu a mai apucat.Acum noua ne-a pus in urma expertizei un pret mult prea mare si nu avem posibilitatea sa le dam partea lor si daca nu se iau toate astea in calcul vom fi nevoiti sa vindem si sa ramanem fara locuinta.Se ia in calcul faptul ca tata( ca fiu e in viata) iar ei sunt nepoti? Va rog mult ajutati-ma!
Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 24 Aprilie 2012
papy03, utilizator
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 21:28, 24 Aprilie 2012
Strict legal vorbind nu se ia in seama ca ati avut grija de el.
Ceea ce indica expertiza il obliga pe judecator sa ia in seama si sa va oblige judecatoreste.
Nu se ia in seama nici faptul ca veti fi obligati sa vindeti locuinta.
Poate ca ati fi avut posibilitatea sa faceti tot felul de aparari pe care nu le-ati facut iar acum este tardiv.
Poate ca daca v-ati fi angajat avocat lucrurile s-ar fi prezentat altfel
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Ceea ce indica expertiza il obliga pe judecator sa ia in seama si sa va oblige judecatoreste.
Poate ca ati fi avut posibilitatea sa faceti tot felul de aparari pe care nu le-ati facut iar acum este tardiv.

Am angajat avocat, dar nu se implica deloc.La vreo 3 procese nici nu a venit, a trimis pe altcineva in loc.Din tot ce a facut pana acum sau mai bine zis nu a facut, ne da de inteles ca parca tine cu ei, parca pe ei ii apara si nu pe noi. Nu stim ce se intampla. Ne-am gandit la varianta sa-l schimbam.Este posibil?
Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 24 Aprilie 2012
papy03, utilizator
Buna ziua. Se poate schimba aparatorul dar totusi pe parcursul procesului Daca ati observat ca nu se implica de ce nu v-ati gandit din timp ca poate ar fi indicat sa va angajati alt aparator? Pe de Alta parte sunt si clienti care indiferent de implicarea aparatorului Daca procesul se termina in defavoarea clientului intotdeauna de vina este aparatorul ales. Am o intrebare: av a cerut de ex sa se scada din valoarea rezultata din expertiza , din suma pe care tb sa o platiti cu titlu de despagubire, contravaloarea facturilor de intretinere, reparatii, etc pe care le-ati suportat in legatura cu imobilul respectiv?
papy03 a scris:

avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Am angajat avocat, dar nu se implica deloc.La vreo 3 procese nici nu a venit, a trimis pe altcineva in loc.Din tot ce a facut pana acum sau mai bine zis nu a facut, ne da de inteles ca parca tine cu ei, parca pe ei ii apara si nu pe noi. Nu stim ce se intampla. Ne-am gandit la varianta sa-l schimbam.Este posibil?
Multumesc!

Sa stiti ca conteaza foarte mult si cu cat platiti avocatul ca sa vina personal.
Conteaza si ca sa aloce timp la proces.
Sunt avocati care, poate, ca iau doar pe consultatie cat l-ati platit pe avocat pentru proces.

Insa, in cazul dvs. poate ca situatia nu permitea mai mult.
Exista o distinctie in ceea ce priveste sansele de castig si de pierdere.
roxanel a scris:

Buna ziua. Se poate schimba aparatorul dar totusi pe parcursul procesului Daca ati observat ca nu se implica de ce nu v-ati gandit din timp ca poate ar fi indicat sa va angajati alt aparator? Pe de Alta parte sunt si clienti care indiferent de implicarea aparatorului Daca procesul se termina in defavoarea clientului intotdeauna de vina este aparatorul ales. Am o intrebare: av a cerut de ex sa se scada din valoarea rezultata din expertiza , din suma pe care tb sa o platiti cu titlu de despagubire, contravaloarea facturilor de intretinere, reparatii, etc pe care le-ati suportat in legatura cu imobilul respectiv?

Nu a cerut nimic in legatura cu expertiza, desi i-am zis ca valoreaza cam mult. Am mers la un expert , care ne-a evaluat apartametul la jumatate din cat a fost evaluat de fapt.Dupa ce a murit bunicul cand l-am intrebat ce vom face de acum, daca mergem in continuare doar cu partea bunicii sau trebuie sa facem si pt partea buncului a zis ca NU STIE, ca o sa vedem ce o sa se intample .Ceea ce nu mi se pare un raspuns adecvat.Trebuie sa ne informam noi despre anumite lucruri care ar trebui sa ni le spuna el.

Alte discuții în legătură

Succesiune neacceptata in temen Casimir Casimir Buna ziua, eu si fratele meu suntem suntem nepoti de fiica decedata si nu am acceptat succesiunea in termen fiind plecati din tata la decesul bunicii nostre, ... (vezi toată discuția)
Înscriere în fals împuternicire avocaþialã TheThunder49 TheThunder49 Bună ziua! Am următoarea problemă: Eu (X) reclamant într-un dosar de partaj, (Z) pârâtă, (Y) bunicul meu-pârât. (Z) îşi angajază apărător, ... (vezi toată discuția)
Onorariu avocat pretins in avans. cum ma asigur ca avocatul isi va indeplini atributiile? ContSters301351 ContSters301351 Buna ziua! am angajat un avocat pt partaj judiciar.Nu am facut inca contract desi i-am achitat o transa .Procesul incepe peste cateva zile.Avocatul imi cere ... (vezi toată discuția)