avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune neacceptata in temen
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune neacceptata in temen

Buna ziua, eu si fratele meu suntem suntem nepoti de fiica decedata si nu am acceptat succesiunea in termen fiind plecati din tata la decesul bunicii nostre, Unchiul nostru, fratele mamei a deschis proces in care cere drep pentru toata casa bunicilor. Fratele mamei are testament de la acestia si el a trimis bani pentru imormantarea bunicii, tatal nostru a participat si ajutat la imormantare dar nu financiar. Eu cu fratele meu am facut un act notarial pentru acceptatea succesiunii in urma cu 5 ani, bunica a murit cu 19 ani in urma. Exista vreo posibilitate sa recuperam partea mamei de mostenire. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:03, 21 Februarie 2020
Trebuie vazute actele de avocat si discutat in concret.
Asa se procedeaza in mod normal si profesionist.
Este ceea ce se numeste consultatie juridica asa cum este si consultatia medicala ca sa intelegeti mai bine.
Inaite sa vad un avocat am cerut o parare, credeam ca la asta foloseste forumul. Multumesc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va poate inlatura de la mostenire sau nu, in functie de mai multe lucruri.
Conteaza inclusiv judecatorul...
Instantele nu agreeaza inlaturarea de la mostenire dar o fac daca asa este normal si legal.
Dureaza 10 minute numai o parte preliminara de discutii pe aceasta tema.

Eu de fel cand dau o parere asa zice si judecatorul si de aceea v-am spus cum trebuie procedat.
Parerea in astfel de cazuri nu merge data asa la pocneala si v-am spus cum se procedeaza in mod profesionist.
Eu stiu ca oamenii nu vor sa dea bani la avocati dar sunt aspecte care nu le pot rezolva fara avocat.

Este plin de oameni care se plang de coruptie dar de fapt au pierdut procesele ca au facut greseli la judecata. Sunt extrem de multe cazuri de acest fel dar oamenii o merita daca nu apeleaza la profesionisti.
Eu ma bucur cand partea adversa nu are avocat pentru ca este victima sigura.
Insa, cine nu este adversar cu mine merita o parere corecta.
Ultima modificare: Vineri, 21 Februarie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Atunci ce normal si legal? Legal nu am acceptat succesiune in termen! Care sunt posibilitatile dupa dvs sa aratam ca noi am vrut succesiunea dar n-am stiut ca e un termen la o acceptare de succesiune! Am cosultat deja 2 avocati care nu mi-au dat nici o sansa, au fost cinstiti si nu m-am imbarcat intr-un proces pe care pot sa-l pierd. Nu ma deranjaza sa platesc dar ce certitudine am ca castig? Intelegeti ca proprietatea bunicilor nu valoareaza financiar mare lucru doar ca am copii si poate intr-o zi le-ar face placere sa ne intoarcem pe meleagurile romanesti pe urmele bunicilor si strabunicilor.

Sunt avocati si avocati...pentru asta mai cer o parere...nu avem cunostinta absoluta si cine stie de unde se poate isca o speranta.
Eu nu stiu ce avocati ati consultat si ce ati discutat.
Daca ei au zis asa dupa ce au discutat cu dvs. macar vreo 30-40 de minute este posibil sa fie cum zic ei.Nu stiu daca le-ati platit consultatia sau ati discutat asa si ei se grabeau ca aveau treaba.De regula, oamenii vor sa se vada cu un avocat cateva minute si sa nu plateasca decat in caz de proces.
Este bine sa stiti ca la procese nu castiga mereu cei care au dreptate...
Nici nu stiu daca ceilalti mostenitori stiu sa se judece pe asa ceva pentru ca trebuie sa si sti sa te judeci.
Sunt multe coordonate de care depinde un proces.

Sa stiti ca pana acum cativa ani foarte multi avocati nu stiau ceea ce nu ati stiut nici dvs.Am intalnit de-a lungul timpului si judecatori care au aflat la proces ceea ce nu ati stiut dvs.

Forumul a ajutat mult sa se afle acest lucru.
Culmea este acest lucru se invata in anul IV la facultatea de drept dar...trebuie ca studentul sa si fie interesat sa invete si nu sa toceasca fara sa stie clar despre ce este vorba.
Am avut situatii in care judecatorii au gresit la moduri incredibile ca nu intelegeau efectele juridice ale unor cereri facute de mine dar, in instantele superioare erau judecatori care se pricepeau la drept si au inteles ce am facut si mi-au dat dreptate.Pentru mine era ceva foarte simplu dar nu tot ce consider eu simplu asa le pare si altora...
Este greu si fara sens sa va explic anumite lucruri pe care nici unii initiati in drept nu le inteleg.

Daca valoarea masei succesoarale este redusa nu are sens sa va judecati deoarece procesul este unul destul de costisitor.
Ultima modificare: Vineri, 21 Februarie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Accepatre succesiune doina_i doina_i Daca nu am facut la timp acceptarea se mai poate face ceva? (vezi toată discuția)
Nedreptate andrei cristi andrei cristi buna ziua ma numesc nicoleta si am si eu o problema la care sper sa primesc raspuns.Mama mea provine dintr-o fam. de 6 frati.Mama a decedat in 1993,iar tata in ... (vezi toată discuția)
Succesiune cu testament: de ce cheamă notarul din nou unul dintre moștenitorii rezervatari, dacă amândoi dăduseră declarație de renunțare? Keyla Keyla Expun cat pot de scurt situația: in 2005 bunicul moare,se dezbate succesiunea,iar tatăl meu și unchiul meu ( fratele tatei) renunță la toate bunurile in ... (vezi toată discuția)