avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 343 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune neacceptata in temen
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune neacceptata in temen

Buna ziua, eu si fratele meu suntem suntem nepoti de fiica decedata si nu am acceptat succesiunea in termen fiind plecati din tata la decesul bunicii nostre, Unchiul nostru, fratele mamei a deschis proces in care cere drep pentru toata casa bunicilor. Fratele mamei are testament de la acestia si el a trimis bani pentru imormantarea bunicii, tatal nostru a participat si ajutat la imormantare dar nu financiar. Eu cu fratele meu am facut un act notarial pentru acceptatea succesiunii in urma cu 5 ani, bunica a murit cu 19 ani in urma. Exista vreo posibilitate sa recuperam partea mamei de mostenire. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:03, 21 Februarie 2020

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Dureaza 10 minute numai o parte preliminara de discutii pe aceasta tema.

Eu de fel cand dau o parere asa zice si judecatorul si de aceea v-am spus cum trebuie procedat.
Parerea in astfel de cazuri nu merge data asa la pocneala si v-am spus cum se procedeaza in mod profesionist.
Eu stiu ca oamenii nu vor sa dea bani la avocati dar sunt aspecte care nu le pot rezolva fara avocat.

Eu nu stiu ce avocati ati consultat si ce ati discutat.
Daca ei au zis asa dupa ce au discutat cu dvs. macar vreo 30-40 de minute este posibil sa fie cum zic ei.Nu stiu daca le-ati platit consultatia sau ati discutat asa si ei se grabeau ca aveau treaba.De regula, oamenii vor sa se vada cu un avocat cateva minute si sa nu plateasca decat in caz de proces.

Dvs sunteti in stare sa vorbiti nu 30 -40min, ci 4 ore si sa nu spuneti nimic.

@Casimir, inteleg ca unchiul are testament de la bunici. El se putea ataca in termen de 3 ani de la decesul bunicilor.
Mama dvs cand a decedat?
Probabil ca avocatilor cu care ati vorbit, le-ati data mai multe detalii si daca au zis ca nu aveti vreo sansa, probabil ca nu aveti.
Ultima modificare: Vineri, 21 Februarie 2020
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accepatre succesiune doina_i doina_i Daca nu am facut la timp acceptarea se mai poate face ceva? (vezi toată discuția)
Nedreptate andrei cristi andrei cristi buna ziua ma numesc nicoleta si am si eu o problema la care sper sa primesc raspuns.Mama mea provine dintr-o fam. de 6 frati.Mama a decedat in 1993,iar tata in ... (vezi toată discuția)
Succesiune cu testament: de ce cheamă notarul din nou unul dintre moștenitorii rezervatari, dacă amândoi dăduseră declarație de renunțare? Keyla Keyla Expun cat pot de scurt situația: in 2005 bunicul moare,se dezbate succesiunea,iar tatăl meu și unchiul meu ( fratele tatei) renunță la toate bunurile in ... (vezi toată discuția)