avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... nedreptate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

nedreptate

buna ziua ma numesc nicoleta si am si eu o problema la care sper sa primesc raspuns.Mama mea provine dintr-o fam. de 6 frati.Mama a decedat in 1993,iar tata in 2004,eu fiind singurul copil si deci mostenind tot.Cel mai mic dintr fratii mamei a ramas in casa parinteasca mostenind-o si deci toate actele.in luna feb.a acestui an am convenit cu toti sa facem iesirea din indiviziune prin tribunal.Atunci am aflat ca mai exista 2 titluri pe langa celelalte2 in care apare si mama pe numele a 3 frati din 6,unchiul care a facut cererea motivand ca mama eera moarta la data inaintarii actelor.Da asa este dar mama ma avea pe mine si chiar daca nu era ea eram eu interesata.eu nu am participat la cerere nestiind de scest pamant.ce pot face ca mama sa apara in aceste 2 titluri fratii avand aceleasi drepturi si de ce din moment ce inca nu s-a facut succesiunea dupa bunici(ceea ce se judeca acum)cei trei au fost trecuti ca titulari pe cele 2 titluri si nu bunicii si abia dupa aceea sa se faca iesirea aceasta din indiviziune? va multumesc
Cel mai recent răspuns: andrei cristi , utilizator 18:33, 23 Octombrie 2009
Buna ziua,

se pune problema acceptarii succesiunii;
dupa ce moare cineva, mostenitorii au 6 luni de la deces sa accepte tacit sau implicit mostenirea;
asadar, la momentul decesului bunicilor, ati acceptat, in locul mamei dvs. predecadata, mostenirea de la bunici? daca ati luat bunuri ale acestora se cheama ca ati facut aceasta acceptare;

presupunand ca acceptarea mostenirii exista, in cadrul procesului de dezbatere a succesiunii dupa bunici trebuie sa interveniti si sa va cereti drepturile;

IMPORTANT - sunt f. multe aspecte delicate si foarte tehnice; cautati consiliere de la un avocat care sa fie specializat pe drept civil.

Avocat Boncu
deci dupa bunica acum se dezbate succesiunea,dar in cele 2 titluri nu apar decat 3 din 6 frati pe celelalte 2 sunt trecuti toti inclusiv bunica.Aceasta a decedat in 1992 iar mama in 1993.Cand unchiul a facut cererea de retroc.pe mine nu m-a anuntat deloc eu nestiind ca acel teren exista.Mentionez ca am acceptat mostenirea dupa parintii mei in momentul cand facut succesiunea dupa decesul tatei pe apartament,dar nu si pe acest pamant mostenit de mama pt ca nu s-a facut pana acum iesirea din indiviziune,nestiind cat pamant si cum actele fiind la unchiul.Cele 2 titluri in care apare si mama sunt emise in1999si 2000,iar cele cu problema in 2002 si 2003.cand mama a decedat eu aveam14 ani ,un copil si nu stiam aceasta mostenire,stiu doar ca in fiecare an unchiul primea bani de la Tulcea pe care apoi ii impartea drept sau nu.din anul cand mama a murit nu am mai primit nimic pe motiv ca nu s-ua facut recolte...va rog sa ma lamuriti di moment ce mama si-a manifestat dorinta de a-si primi partea in cele 2 t.p in care figureaza nu era normal sa apara si in celelalte2 ,chiar dacaera decedata urmasa ei fiind eu? Va multumesc din suflet si astept raspuns.O zi buna.
Ultima modificare: Vineri, 23 Octombrie 2009
andrei cristi, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
Cu tot respectul as dori sa aflu daca sunt sanse de reusita in aceasta problema.va multumesc
Ultima modificare: Vineri, 23 Octombrie 2009
andrei cristi, utilizator
Stimata dna Andrei,

Speta dvs este mult prea complexa pentru a putea fi rezolvata pe acest forum sau de una singura. Sunt de acord cu colegii mei: apelati la serviciile unui profesionist! Pentru a afla doar daca exista/nu "sanse de reusita" ii veti plati doar consultatia, urmand ca dvs sa apreciati daca vreti sa mergeti mai departe cu acel avocat/cu altul.
Mult succes!

Alte discuții în legătură

Succesiune-truda de zece ani maria24ioana maria24ioana Am si eu o intebare,daca sunteti ababili sa ma ajutati...este vorba despre 2 succesiuni ,a tatalui meu decedat si a bunicului,decedat si el.Acum zece ani ... (vezi toată discuția)
Succesiune florinaldoiu florinaldoiu Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie : In decembrie 2010 a decedat bunicul din partea mamei iar unchiul meu doreste sa facem succesiunea. ... (vezi toată discuția)
Cota parte mostenire mandrut mandrut Tatal meu si fratele sau au mostenit dupa bunicul o casa si 2 ha de teren. Succesiunea s-a facut in 1998. Casa nu era intabulata. Desi cei doi frati se ... (vezi toată discuția)