Buna ziua, as dori sa va expun o situatie:
- bunica mea ar avea dreptul la insemnizatie de insotitor, din cauza multiplelor probleme de sanatate. problema este urmatoarea:
- are domiciliul inn Constanta, cu viza de flotant in Bucuresti. In principiu, nu as dori sa ii schimb domiciliul definitiv in Bucuresti, din cauza multiplelor incurcaturi care se produc cu ocazia mutarii dosarului de pensie dintr-un oras in altul, etc;
- este in evidenta casei de asigurari de sanatate constanta si a casei de pensii constanta;
Intrebarea este: poate fi examinata de comisia respectiva, in bucuresti ? Si daca da, indemnizatia ar primi-o prin ipntermediul casei de pensii constanta, de care apartine ? Are vreo importanta ca tine de casa de asigurari de sanatate constanta si nu de bucuresti ? Pot face toate aceste demersuri evitand sa o mut cu dosarul de pensie la Bucuresti ? Multumesc !
Ca sa beneficiati de indemnizatia , persoana respectiva are nevoie de un insotitor acest lucru se va dovedi pe langa altele acte si cu cu acte unde isi are domociliul persoana respectiva cat si beneficiarul indemnizatiei de insotitor care au aceleasi domicilii .
In cazul in care vreti sa o luati in Bucuresti cu dv. calea cea mai simpla ar fi sa mutati beneficiiile pe un card bancar care se poate folosi in orice oras din tara .
Cupon pensie
zohnermariana
As dori sa stiu cum pot primi cuponul de pensie daca am schimbat adresa de domiciliu in alt judet,respectiv am flotant in alt oras si alt judet!
Va multumesc! (vezi toată discuția)