avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 441 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie pensie handicap cu insotitor
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie pensie handicap cu insotitor

buna seara.tatal meu beneficiaza de pensie handicap cu insotitor.intrebarea mea este daca poate sa beneficieze de indemnizatia de insotitor o persoana care nu are acelasi domiciliu ca tatal meu .

Cel mai recent răspuns: emil6702 , utilizator 14:46, 8 Martie 2015
Nu conteaza domiciliul insotitorului si nici nu e obligatoriu sa fie relativ (ruda) cu persoana cu handicap.
cei de la primarie nu au aceeasi parere pentru ca mi au respins dosarul spunandu mi ca nu poate beneficia de insemnizatie pentru ca nu are acelasi domiciliu,sa i fac mutatie la acelasi domiciliu si mai vorbim.
:(
Probabil ca va referiti la o alta localitate, decat cea de domiciliu a tatalui dvs, dar tot nu e o piedica, daca aceasta se afla la o distanta rezonabila care poate permite deplasarea fara probleme a insotitorului. Daca v-au trimis un raspuns scris pe care il considerati nejustificat, puteti sa-l contestati in instanta cerand si sprijinul DPH.
da ,insotitorul are domiciliul in corabia jud olt iar tatal obarsia jud olt
O alta idee ar fi ca insotitorul sa-si ia viza de flotant, daca asa va accepta si primaria.

Alte discuții în legătură

Persoana cu handicap pusa sub interdictie Lynuxxx Lynuxxx Tatal meu a murit iar mama mea sufera de Alzheimer, are certificat de handicap cu insotitor (beneficiaza de prestatie sociala de la DGASPC Bacau si de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de insotitor - ceva mai complicat Vranceanud Vranceanud Buna ziua, as dori sa va expun o situatie: - bunica mea ar avea dreptul la insemnizatie de insotitor, din cauza multiplelor probleme de sanatate. problema ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de insotitor Avram_Stefan Avram_Stefan Buna ziua! Am si eu o nelamurire in privinta acordarii indemnizatiei de insotitor in alt judet decat cel in care figurez.Problema sta cam asa. Sunt persoana ... (vezi toată discuția)