avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Neinregistrare facturi in contabilitate
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Neinregistrare facturi in contabilitate

Buna ziua, am control de la Politia Economica si de la Garda Financiara, si imi cer actele din 2008-2011 si eu nu le-am depus in contabilitate deoarece eram la inceput si nu stiam cum trebuie procedat. Cei de la economic au fost al toate primariile sa ridice actele mele. Acum circa 6 luni a mai venit cineva de la economic si tot pe aceeasi chestie, mi-a ridicat doar un contract si atat, si acum imi cer si 2008-2011. E cumva vre-o chestie penala sau se poate lasa cu arestare? Va rog sa imi spuneti ca de 3 zile numai pot sa dorm de teama.

Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Marți, 24 Aprilie 2012
ginmarstar, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 07:26, 8 Februarie 2013
ginmarstar a scris:

Ptr. Dn. George: Deci ar trebuii sa stau linistit sau sa imi fac probleme cum zice dnul Lucian Huzum.?

Depinde foarte mult cum va pune problema organul de cercetare (inteleg ca este in curs o cercetare efectuata de politia economica) avand in vedere ca este o perioada foarte mare de timp in care nu ati efectuat inregistrari contabile, din 2008 pana in 2011! Se poate presupune ca in primul an nu ati stiut, in al doilea nu ati aflat de aceasta obligativitate, insa sunt 4 ani ...
Nu doresc sa va creez temeri, insa se poate aprecia ca in acest timp societatea a desfasurat activitate generatoare de venituri, iar dvs. nu ati declarat aceste venituri, nu ati depus declaratiile fiscale obligatorii, nu ati virat impozitele legale, sunt multi factori care pot fi interpretati impotriva dvs. Este drept ca exista si probabilitatea de a se constata ca nu ati fost de rea-credinta ....
este vorba de maxim 1,5 miliarde vechi. Stiu ca se pedepseste la sume mai mari de 10.000 de euro. va rog sa ma contraziceti daca gresesc.
ginmarstar a scris:

este vorba de maxim 1,5 miliarde vechi. Stiu ca se pedepseste la sume mai mari de 10.000 de euro. va rog sa ma contraziceti daca gresesc.

100.000 de mii de euro
Nu cred ca ar trebui sa dormiti linistit si sa incercati sa faceti ceva in aceasta privinta. Pentru ca si administratorul societatii raspunde pentru organizarea contabilitatii.

OUG 37/2011
(1) Răspunderea pentru organizarea şi conducerea contabilităţii la persoanele prevăzute la art. 1 alin. (1)-(4) revine administratorului, ordonatorului de credite sau altei persoane care are obligaţia gestionării entităţii respective.
[...]
(4) Răspunderea pentru aplicarea necorespunzătoare a reglementărilor contabile revine directorului economic, contabilului-şef sau altei persoane împuternicite să îndeplinească această funcţie, împreună cu personalul din subordine. În cazul în care contabilitatea este condusă pe bază de contract de prestări de servicii, încheiat cu persoane fizice sau juridice, autorizate potrivit legii, membre ale Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România, răspunderea pentru conducerea contabilităţii revine acestora, potrivit legii şi prevederilor contractuale.
(41) În cazul persoanelor prevăzute la art. 1 alin. (5), răspunderea pentru organizarea contabilităţii revine acestora. Conducerea contabilităţii se poate efectua de către aceste persoane, situaţie în care răspunderea pentru conducerea contabilităţii revine acestora. În cazul în care contabilitatea este condusă potrivit prevederilor art. 10 alin. (2) şi (3) sau pe bază de contracte/convenţii civile încheiate potrivit Codului civil cu persoane fizice care au studii economice superioare, răspunderea pentru conducerea contabilităţii revine acestor persoane, potrivit legii şi prevederilor contractuale.

Deci administratorul va fi raspunzator pentru organizarea contabilitatii, insa cel ce conduce efectiv contabilitatea este direct raspunzator pentru nerespectarea reglementărilor contabile.
Iar neinregistrarea in contabilitate a documentelor contabile, a veniturilor si cheltuielilor, a TVA-ului ..."miroase" a evaziune fiscala.

Declaratii ati depus in toti acesti ani?
da am depus dar pe "0"

Alte discuții în legătură

Este evaziune fiscala? Nina1 Nina1 Buna ziua, In cadrul unei SC tip SRL s-au depus documentele contabile pe anul fiscal; s-a declarat venit 0 cu toate ca firma in anul respectiv realiza ... (vezi toată discuția)
Evaziune fiscala? ccip ccip Buna, am o intrebare si as avea nevoie de un raspuns si o indrumare/recomandare - casa de avocatura. - In anul 2008, am ridicat din firma 210.000RON. Pe op ... (vezi toată discuția)
Evaziune fiscala Alex1118 Alex1118 Buna ziua, am si eu o intrebare, de cca 3 ani ma tot cheama pe la ANAF pe la pol economică ptr o evaziune fiscală de 1.5 miliarde vechi. M-am judecat cu ANAF ... (vezi toată discuția)