avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1174 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Comportare neadecvata avocat
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Comportare neadecvata avocat

In octombrie 2011 am facut contract de asistenta juridica cu un avocat penalist .Initial a fost relativ interesat,macar raspundea la telefon si ne-am intalnit de 3 ori.De aproape 2 luni nu mai raspunde la telefon,ancheta penala in care sunt reclamant treneaza de 14 luni desi lucrurile sunt clare (furt de valori din locuinta de catre menajera).In presa locala am citit ca o menajera care a furat ,,de la o familie instarita a unui om de afaceri"bunuri de valoare mai mica,in 4 luni de la prindere a fost judecata si condamnata.Iar eu,cu pierdere mult mai mare,stau de 14 luni si astept.
Nu stiu cum sa procedez cu avocatul i-m dat o suma destul de importanta ,dupa parerea mea.Am fost politicoasa.Acum nu mai dau de el.Cum sa fac?Stiu ca este o tactica generala a avocatilor sa evite clientii dar,in cazul de fata,nu am cum urmari eu ancheta penala.Si mai e vorba si de acea suma de bani...care conteaza si ea,pentru ca sunt munciti din greu.Ce sa fac?Va rog frumos ajutati-ma,sa nu ma mai zbat in zadar.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 17:49, 5 Mai 2012
cu avocatul trebuia sa semnati un contract de asistenta juridica.in virtutea lui puteti sa-l trageti la raspundere pe avocat. ...insa pana atunci , daca doriti sa va fie rezolvata problema apelati la un alt avocat...de data aceasta poate il verificati mai bine inainte sa-l platiti...
M-am gandit la aceasta solutie.Am un contract semnat.Am mai renuntat la un avocat.Acesta este al doilea.Si este si cunoscut.Dar ce fac cu banii dati deja?(fara chitanta,evident sau cu ce o fi scris dumnealui undeva).Sa-l reclam?Cui?Nu stiu pentru ca nu am tangenta cu sistemul judiciar.Va rog, sfatuiti-ma.
.Am avut contract si cu primul avocat si cu al doilea.
Puteti sa faceti o plangere la baroul din care avocatul pe care l-ati angajat este membru, daca totusi ati incheiat un contract de asistenta juridica. In ceea ce priveste recuperarea sumei de bani pe care ati achitat-o fara chitanta aici este mai complicat.
Totusi trebuie sa aveti in vedere ca dureaza faorte mult la politie pana cand ajunge dosarul la procuror si apoi mai departe in instanta. Este destul de munca in astfel de dosare.
Va sugerez sa mergeti la sectia de politie unde ati depus plangerea penala sa incercati sa aflati mai multe detalii cu privire la cauza dumneavoastra si apoi mai departe la procuror.
Mult noroc...
Multumesc pentru raspuns.
De fapt,nu vreau sa recuperez banii,vreau asistenta juridica
Dvs ,care sunteti avocat ,puteti sa-mi explicati de ce nu a durat mult si pentru menajera ,,familiei instarite"?(vezi mai sus)
Initialtial in cazul meu totul a mers vertiginos si,dintr-o data,ritmul s-a incetinit pana s-a oprit. DE CE ?

Alte discuții în legătură

Recuperare onorariu avocat eu45ani eu45ani am o intrebare legata de un caz,am angajat un avocat sa ma reprezinte intru-un dosar de urmarire penala. asta fiind acum aproximativ 2 luni in urma,i-am ... (vezi toată discuția)
Teapa de la un avocat doru36 doru36 Buna , am o problema cu un avocat din Bacau si nu stiu cum sa procedez, asa ca as avea nevoie de un sfat. Am angajat un avocat pentru a ma reprezenta ... (vezi toată discuția)
Avocat care m-a dus cu vorba- cum imi recuperez banii? tobescu tobescu Buna ziua, as avea nevoie de sfaturile Dvs. Sunt la al treilea avocat. Pe acesta din urma l-am ales pentru ca am vazut ca este ultra mediatizat si am crezut ... (vezi toată discuția)