Buna seara!
Am si eu o intrebare dificila.Pentru un cuplu deja casatorit se mai poate incheia un acord prin care daca unul dintre parteneri calca stramb celalalt sa aiba anumite avantaje materiale si nu numai ? Gen "daca te-am prins pierzi casa si primesc eu custodia copiilor , tie i-ti ramane dreptul la vizita pentru copii si platesti si pensie alimentara " - asta este un exemplu ipotetic .Daca este posibil un asemenea acord si care sunt conditiile care trebuiesc indeplinite pentru ca acest acord sa aiba valoare in cazul divortului. Cine are caderea sa-l incheie ? Notar ? avocat ? Daca in afara partilor implicate mai este necesara semnatura unor martori ?
Buna. Asa ceva nu se poate, din informatiile mele, insa puteti face o separatie de bunuri in fata notarului, pt bunurile dobandite in timpul casatoriei. Ceea ce se poate e ca ambii soti, ca sa fim corecti, sa faca un angajament in fata notarului / avocatului prin care se obliga sa cedeze o parte din bunuri in cazul in care calca stramb.
Referitor la minori, va sfatuiesc sa nu santajati partenerul cu restrictii la adresa minorilor intrucat copii trbeuie sa isi cunoasca parintii, indiferent cum sunt, asta ca ulterior sa nu va invinovateasca.
Oricum, daca va dori sa va insele, nu cred ca il / o veti putea restrictiona cu aspectele aratate.