avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1881 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cum pot recupera banii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cum pot recupera banii

Buna ziua.Am lucrat barman o luna fara a mi se incheia un contract de munca,cu toate ca imi fusese promis.Am plecat,dar nu am primit nici un ban.Cum pot recupera banii pt ce am muncit?in perioada cat am lucrat am emis facturi,clientilor,cu datele mele de identificare,deci pot demonstra ca am lucrat acolo.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:37, 25 Aprilie 2012
Aveti doua modalitati: sesizarea ITM-ului si/sau promovarea unei actiuni in instanta .. la ambele atasati copii de pe actee care dovedesc ca ati lucrat la acel angajator.

Sesizarea ITM-ului se poate trimite fie prin posta cu confirmare de primire sau online , fie prin depunere la registratura institutiei. ITM-ul va va trimite raspuns in termen de 30/45 de zile de la dta inregistrarii petitiei.

Actiunea in instanta se depune la Tribunalul in raza caruia aveti domiciliu si este scutita de plata taxelor judiciare ... actiunea dvs va trebui sa aiba mai multe capete de cerere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca inexistent Gabriella73 Gabriella73 Buna ziua.Am nevoie de un sfat.Am lucrat ani de zile la o firma, recent am aflat ca de fapt lucram pe negru .Peste tot figurez ca nesalariata .Ce pot sa fac ... (vezi toată discuția)
Cine stie unde pot reclama un patron care nu-si plateste angajatii ? agjnhjowrtigk agjnhjowrtigk va rog mult sa ma ajutati, poate gasesc ajutor la dumneavoastra. ce pot sa fac cu patronul meu ca de 2 luni nu ma plateste si asta nui problema noua am 3 ani ... (vezi toată discuția)
Disponibilizare fara preaviz andreeastef andreeastef buna ziua,sunt o mama singura care a fost disponibilizata fara sa primesc preaviz,doar un simplu telefon in care mi se comunica ca magazinul unde lucram ca ... (vezi toată discuția)